Genç MÜSİAD Düzce Şubesi 7. Olağan Genel kurulu yapıldı. Mevcut Başkan Ömer Levent Bilgin bayrağı Hakan Bekar'a teslim etti.
Genç MÜSİAD Düzce Şubesi 7. Olağan genel kurulu MÜSİAD binasından geniş katılımla yapıldı.
Genel kurul Kuran'ı Kerim tilaveti ile başlarken Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile devam etti. Ardından MÜSİAD Genel Merkezi tarafından hazırlanan sinevizyon gösterimi katılımcılara izletildi.
GENÇ MÜSİAD Başkanı Ömer Levent Bilgin, "Yolu doğru olanın yükü ağır olurmuş" diyerek konuşmasına başlayarak "Biz bugün ağır olan bir yükümüzü omzumuzdan alıp kardeşimize devredeceğiz. Elbette yük almaya da devam edeceğiz. Yükü azaltmak için de elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Tıpkı Genç MÜSİAD'a gönül veren kardeşlerimizin bizler için gösterdiği gibi. Ne kadar iyi olursan ol, istersen evliya ol. Arkadaşın kötü ise yoldan çıkarsın. Genç MÜSİAD'da gördüm ki birlik olmanın kıymeti her daim başka. 8 Aralık 2014'te görevi devraldım. O günden bu yana iyi arkadaşlar seçmiş olmanın verdiği güvenli adımlarla, birlikte güzel işlere imza attık. Genç MÜSİAD rozetini taktığımızda hem önümüzdeki görev ve sorumlulukların bilincinde hem de arkamızdaki dağın gücü ile hareket ettik. Bu çatı altında yer almaktan her zaman onur duydum. Şimdi bayrağı yani rozetimi Hakan Bekar kardeşime devretmek istiyorum" ifadelerinde bulundu.

Yeni Başkanı Hakan Bekar "Ekonominin, sanayi, ticaret ve üretimin kalbiyiz"
GENÇ MÜSİAD bayrağını devralan Hakan Bekar ise konuşmasında gençlerin ekonominin, sanayinin, ticaretin ve üretimin kalbi olduğunu belirterek "Bu sebeple zor olana talibiz. Yalnızca kendini düşünmek, bize mahsus değildir. Hepsinden ötesi; vicdanlı, adaletli ve merhametli bir nesil için çalışmak zorundayız. Biz bir zincirsek, halkalarımız birbirimizin elinden tuttukça büyüyecek ve sağlamlaşacaktır. Bu sebeple yalnız başına hareket eden değil, evimizdeki ailemizin birliğini işimizde de bir aile düşüncesi ile yaşamak için, vatanımızın kalkınması, gelişmesi ve daima ileriye gitmesi için bu yoldayız. Necip Fazıl Kısakürek der ki; 'An oluyor bir garip duyguya varıyorum, Ben bu sefil dünyada acep ne arıyorum' bu sorunun cevabını bulmak ve yaşamak gayesi ile elimizden gelenin en iyisini yapmak için çalışacağız. İnsan önce evinin dirliğinden mesuldür. Sonra işinden, çevresinden, memleketinden, ülkesinden. Ağır bir yük gibi görünür hepsi. Ancak hem sorumluluk duygusu hem de yaptığını sevgiyle yapma düşüncesi kolaylaştıracaktır. Yeri gelecek elbette zorlanacağız. Bu zorlu yolda yanımızda olacağınızı bilmek, dermansız kaldığımızda bize can ve derman olacaktır. 'İnsan en ağır yüktür. Bu yüke talip olanlar, hayal kırıklığını ve gönül yorgunluğunu peşinen kabul etmelidir der' büyüğümüz İbrahim Tenekeci. Kabulümüzdür. Hatamız olduğunda, eksiğimiz olduğunda bizim göremediklerimizi sizlerin gösterecek olması da sizin büyüklüğünüzdür. Paylaşırsak küçülen işlerin üstesinden gelip yine paylaşırsak büyüyecek sevinçleri yaşamak için gecemizi gündüzümüze katmamız gerekecek. Biz, milletin derdi ile dertlenecek insanlarız. Biz, kardeşlerimizin çalacağı bir kapıyız. Biz, gençlere nice kapılar açmak için gayret edecek insanlarız. Talip olduklarımızı unutmadan yürüyeceğimize inanıyorum. Allah bu yolda yar ve yardımcımız olsun" şeklinde konuştu.
Genç MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Furkan Akbay, her gelen yeni başkanları ile MÜSİDA bayrağının daha ileriye taşındığını söyledi.
MÜSİAD Başkanı İsa Şengüloğlu, ise "Türkiye'nin en önemli sivil toplum kuruluşların başında yer alan MÜSİAD'ın genç ve dinamik kadroları ile bugün yeni Türkiye'nin önemli unsurları haline gelmiştir. Gençlerimiz, yapmış oldukları sosyal faaliyetlerle kendilerini sürekli gündemde tutmayı başarmıştır. Kuruldu göndün bu yana ilimiz gençleri için pek çok proje üretip hayata geçirdiler, kendilerini tebrik ediyorum başarılı çalışmalarının devamını diliyorum" dedi.
Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Özgür Sağlam'da "Bugün burada giderek daha güçlü hale gelen Türkiye ekonomisine katkıda bulunan girişimci arkadaşlarımızla bir arada bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Bugün Düzce ticaretinde, siyasetinde etkili olan gençlerimiz girişimci ruhlarını pratik zekaları ile birleştirerek sahibi oldukları veya görev aldıklarında en önemli noktalara getirmek için büyük çaba göstermekten geri kalmamıştır" dedi.
Konuşmaların ardından ise mevcut başkan Ömer Levent Bilgin, rozetini Hakan Bekar'a teslim etti. Sonrasında ise genel kurula katılan Belediye Başkan Yardımcıları Özgür Sağlam, Elif Sezer Cebar, MÜSİAD Düzce Şube Başkanı İsa Şengüloğlu, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ertan taşlı tarafından bu güne kadar bayrağı taşıyan yönetime palet verdiler.

Editör: Pusula Gazetesi