Bartın Üniversitesi Yapım ve Araştırma Kulübü (BÜYAK) tarafından düzenlenen "İlk Adım" seminerinde İnşaat Mühendisliği Bölümünü kazanarak, ilk derslerine giren öğrenciler bilgilendirildi. Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan BÜYAK Başkanı İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencisi Mehmet Halit Gizli, düzenlenen etkinliğin öneminde dikkat çekerek, alanında önemli kişilerin tecrübeleriyle öğrencileri bilgilendireceğini söyledi.

Doğu yönlendirme amacındayız
BÜYAK Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Ercan Gemici ise İnşaat Mühendisliği Bölümü'nü bu sene kazanan öğrencilere geleceğin mühendisleri olacaklarını hatırlatmak istediklerini ifade etti. Gemici, "Bu sene aramıza katılan arkadaşlarımızın bölüme daha çabuk adapte olmalarını istiyoruz. Kendilerini geleceğe hazırlamaları için şimdiden doğru yönlendirmek hedefindeyiz. Bu tür etkinlerimizle öğrencilerimizi kültür dünyasına katkılar sağlayacağımız gibi iş hayatlarına yönelik bilgilendirilmelerini de sağlamak istiyoruz" dedi.

Mezunlar tecrübelerini paylaştı
Üniversitenin İnşaat Mühendisliği Bölümü mezunları Kübra Yılmaz ve Okan Mert Doğanyiğit iş hayatlarına dair tecrübelerini paylaştı. Yılmaz, öğrencilere eğitim hayatlarının başarılı geçmesi için bazı tavsiyelerde bulunarak, iş hayatının önemli bazı noktalara değindi. Doğanyiğit, ise iyi bir gelecek için planlamaların çok önceden yapılması gerektiği ve hedefler konulması gerektiğini aktardı.

Deneyimlerini aktardılar
Ardından öğrencilerle bir araya gelen REMAK ARŞİV Müdürü Cahit Emre Kısacık "İnşaat Mühendisliğinde İlk Adım" adlı konuşmasını yaptı. Kısacık, İnşaat Mühendisi olduğu ilk yıllarından bahsederek, kişinin kendini sürekli yenilemesi ve geliştirmesi gerektiğinin altını çizdi. İş geliştirme konusunda bilgiler de veren Kısacık, doğru strateji, doğru pazarlama ve yetenekli kişilerle başarıya ulaşılabileceğini ifade etti.

Mutluluğu yaşadılar
Yapılan konuşmaların ardından İnşaat Mühendisliği Bölümünü kazanarak eğitim-öğretim hayatına başlayan öğrencilere beyaz baret dağıtıldı. Bölümlerine kayıt yaptırarak mühendisliğe ilk adımı atan öğrenciler, böylece ilk baretlerini de takmış oldu. Yoğun bir katılımın olduğu baret dağıtımında öğrencilerin heyecanı gözlerinde okundu.

Editör: Pusula Gazetesi