Zonguldak Deplasmanlı Amatör Süper Ligde mücadele eden ve sezon başından buyana şampiyonluk kovalayan Gelikspor'da moraller bozuk. Lider Alaplı Belediyespor ile Pazar günü saha ve seyircisi önünde oynayan ve şampiyonluk yolunda rakibini yenerek şansını artırmak isteyen Gelikspor rakibi ile karşılıklı atılan gollerle 1-1 berabere kaldı.

Haftaya 44 puanla ikinci sırada giren Gelikspor 50 puanlı Alaplı Belediyespor karşısında 90 dakika boyunca üstünlük sağlayamadı. Taraftarının da avantajını kullanamayan mavi-beyazlı ekip aldığı bu beraberlikle 45 puana yükseldi, Alaplı Belediyespor ile 51 puanla liderliğini sürdürdü. Eline gelen bu fırsatı değerlendirmesi halinde puan farkını 3'ü düşürüp geri kalan haftalarda rakibinin puan kaybetmesini bekleyecek olan Gelikspor bu fırsatı da kaçırmış oldu. 6 olan puan farkı geride kalan 3 haftada kapanması mümkün görünmezken, eline gelen fırsatı değerlendiremeyen Gelikspor'da büyük üzüntü yaşanıyor.

Alaplı Belediyespor ise aldığı bu beraberlikle şampiyonluğunu mucize olmaması halinde garantilemiş görünüyor.

Amatör Süper Ligde haftanın diğer karşılaşmalarında ise Polisgücüspor ligden çekilen Bayatspor karşısında haftayı hükmen aldığı 3 puanla tamamladı. Kozlu Belediyespor ise sahasında Kilimli Belediyespor'u 1-0 yenerken, İstasyon Gemiciler de Çaycuma derbisi olarak nitelendirilen maçta Çaycumaspor'u 1-0 yendi. Kepez Çaylıoğluspor ise Gökçebey karşısında 3-0 galip gelirken, haftanın son maçında Çaydeğirmenispor ile Akınspor ise 6 gollü maçta 3-3 berabere kalarak puanları paylaştılar.

Editör: Pusula Gazetesi