Maaş farklarına da dikkat çeken Yılmaz, "Yıllardır söyleriz; yönetici atama yönetmeliklerinde ne kadar değişiklik yaparsanız yapın; amacınız sizin önünüzde yerlere kadar eğilecek ve ne kadar hukuksuz işiniz varsa gerçekleştirebilecek doğru adamlarla çalıştınız, çalışıyorsunuz. Çünkü gelenin gidenden, gelecek olanın da durandan bir farkı yok ve olmadı. Birçok kurum liyakatsiz ve yeteneksiz kişilerin elinde adeta bir çiftlik gibi yönetilmektedir. Çiftlikte çalışan kahya ve kapıcının, çiftliği yönetme hevesleri nedeniyle hiçbir iş üretilmemekte; kişisel kavgaların adı hizmet aşkı olarak nitelendirilmektedir. Üzerine atılı suçtan dolayı cezaevinde yatırılan, masum olduğu anlaşıldığında beraat eden ve okulunda yaklaşık 3 ay çalıştıktan sonra 'Bir veli istemedi' gerekçesi ile Kilimli'nin uzak bir okuluna gönderilen öğretmenden ne istediniz? Arkadaşımızın çalıştığı aynı okulda derse giren bir başka öğretmenin, kendisi ile ilgisiz ve rehberlik servisinden habersiz yaptığı anket ile apar topar öğrencilerin ifadelerinin aldırılarak öğretmenin cezaevine gönderilmesi; başlangıçta size başarı gibi gelmiştir. Çoğu zaman devekuşu misali başlarını kuma gömerek, gerçek skandallar patlak verdiğinde herkes gibi öğrenenler; söz konusu olan 'sevmedikleri' biri olduğunda bambaşka biri olabilmişlerdir. Okulun yalnızca müdürünü görevden almak yetmez ki! Öğretmenimize kurulan kumpasın ortaya çıkması için tevsik-i tahkikat (soruşturmanın genişletilmesi) istesek acaba ne derler? Acaba bu soruşturma kimin kapısına gider? Belki de öğretmenimize yapılan hukuksuz işlemin kaynağındaki kapının sahibi ortaya çıkar. Zira hukuk da bunu ister; ama nerde sizde o hukuk anlayışı? Eğer böyle bir hukuk anlayışınız olsaydı, düşük puan verilerek görevlerinden alınan okul müdürleri için mahkemelerin 4 kez vermiş olduğu kararda olduğu gibi 'elinizde somut belge olmadan' olumsuz puan veremezdiniz" dedi.

"KİME SORDUYSAK 1-14 TEMMUZ ZAM FARKLARINI ALABİLMİŞ DEĞİL"

Şube Başkanı Yılmaz, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Eğer hukuk anlayışlarınız 'adam kayırma' üzerine olmasaydı; yatılı öğrencilerin harçlıklarını zimmetine geçiren müdür yardımcısı gibi, görevini yapamayan okul müdürünü de görevinden aldırır, gittiği yerde bir daha yöneticilik yapmasına engel olurdunuz. " diyen Yılmaz, "Soruşturmaların ve uygulamaların çalışanların sendikasına göre değiştiği bir ülkede verecek o kadar çok örnek var ki; saymakla bitmez, insana 'Bu kadar da olmaz' dedirtir. Geçtiğimiz aylarda kısa dönem milli eğitim müdürü göreve başladığında, 'geciktirilerek' her ayın 8'inde aldığımız ek ders ücretlerimizin daha erken ödenmesini talep etmiştik. Bu talebimize olumlu yanıt almamıza rağmen, tam bir Aziz Nesin örneği; bu kez ek ders ücretlerimizi ayın 9'unda alabilmiştik. Şimdi ise, kime sorduysak aldığını belirttiği 1-14 Temmuz zam farklarını alabilmiş değiliz. Sanıyoruz ki yöneticilerimiz; maaş farkları elimize geçtiğinde harcanmaması için ödeme yaptırmıyorlar. Kendilerine bu konuda teşekkür ederiz. Onlar sayesinde tarafımıza ödenmemiş olsa da bir miktar paramız var. Elbette koltuk kavgasına düşen tuzu kurular, çalışanların bankaya faiz ödeyerek ek hesap kullandığını bilemezler. Yapılacak iş ne olursa olsun, 'Bu işi yapabilir mi?' sorusu onlar için geçerli değildir. Çünkü onlara göre yöneticilik, 'Tabi efendim, olur efendim'dir. Öyle olmasaydı beraat eden öğretmeni, okuldan ayrılması hakkında talepte bulunduğunu iddia ettikleri veliye karşı savunurlardı. Anlaşılan yeni Milli Eğitim Bakanı 147 ihbar hattını kaldırırken, Zonguldak'ta bu hat birileri için çalışmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde bir sendikacı tarafından 'yöneticilerin yerli ve milli olması' talep edilmişti. Yaşadıklarımızdan sonra, -halen bu talebi geçerli midir bilinmez ama- biz Eğitim-Sen olarak; 'Bunlar olmasın da kimi getirirseniz getirin' diyoruz. Görev yerleri değişen ve değişmeyen tüm okul müdürlerine başarılar dilerken, maaş farkları konusunda Sayın Valimizin ilgisini bekliyoruz."

Editör: Pusula Gazetesi