İstanbullu Derya Şirketler Grubu, Devrektaş'ı iflasının ardından 9 yıl sonra icradan 8 milyon liraya satın almış, kısa bir süre sonra ise Taha Madencilik İnşaat ve Turizm Şirketi sahibi işadamı İslam Günay'a satmıştı.

İslam Günay, fabrikanın bu makine yapısıyla üretim yapamayacağını anlaşınca Murat Sema ile Tera Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ortaklarından Süleyman Yıldırım'a devretmiş yada kiralamıştı.

Devrek Entegre Ağaç Sanayi Anonim Şirketi'nin işlettiği fabrika bu kez Devrek'te faaliyet gösteren Devmer tarafından satın alındı.

Ancak Murat Sema ile Tera Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ortaklarından Süleyman Yıldırım'ın ortağı oldukları Devrek Entegre Ağaç Sanayi Anonim Şirketi'nin (DASAŞ) piyasaya olan borçları ilçeyi rahatsız etti.

Devrekliler fabrikanın asıl sahibini de merak ediyorlar. İşletmeci Dasaş'ın piyasaya bıraktığı borçları kimse üstlenmezsen, Devmer'in ise "Biz arsayı satın aldık. Makinalar zaten hacizli" dediği belirtiliyor.

FABRİKANIN GEÇMİŞİ

Devrektaş Yonga ve Sunta Fabrikası 1970 yılında, ilçede çalışan 2 bin 700 kadar işçinin sermaye desteği ile 200 dönüm arazi üzerinde kuruldu. Dönem dönem 150 ile 250 arasında işçinin çalıştığı fabrika, iç ve dış piyasalara yaptığı satışlarla ilçe ekonomisine önemli katkı sağladı. Ancak fabrika, 2000'li yılların başında ekonomik darboğaz ve yönetim krizi ile çıkmaza girdi. 2005'te iflas ederek kapısına kilit vurulan fabrika, bankalar ve tedarikçiler tarafından icraya verildi.

Fabrika, 9 yıl aradan sonra Devrek İcra Dairesi'nde açık arttırmayla Derya İnşaat Grubuna 8 Milyon liraya satılmıştı.

Devrektaş Yonga Levha Fabrikası icralık satışından sonra ikinci kez el değiştirerek İslam Günay'ın olmuştu. Ancak fabrikanın amacı dışında işlerde kullanılmak istenmesi halkımızı hüsrana uğratmıştı.

Fabrika bu durum karşısında, Türkiye'nin önemli, gayrimenkul, arsa, araba satışını internet üzerinden yapan SAHİBİNDEN.COM. sitesinde 4 Mayıs 2016 tarihinden itibaren 10 milyon dolara satışı çıkarıldı.

Murat Sema ile Tera Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ortaklarından Süleyman Yıldırım'ın ortağı oldukları Devrek Entegre Ağaç Sanayi Anonim Şirketi'nin (DASAŞ) sıkıntıya düştü.

Fabrikanın bulunduğu araziyi Devrek Mermer Sanayi (Devmer) satın aldı.

Editör: Pusula Gazetesi