Kulüp Başkanı Uğur Kocaman açıklama yaptı

ZES Başkanı Kocaman açıklama yaptı

Zonguldak 1'inci Amatör Küme Ereğli Grubu takımlarından Zonguldak Ereğlispor Kulübü Başkanı Uğur Kocaman, 2018-2019 futbol sezonunun değerlendirmesini yaptı. A takım düzeyindeki başarıdan alt yapılardaki başarıya kadar değinen Başkan Kocaman, "Hakem hataları olmadı demek, yanlış olur" diyerek ince bir mesaj gönderdi. Ayrıca basına teşekkür etmeyi de unutmayan Kocaman, açıklamasında gelecek yıl ki planlarına da yer vererek "Sürprize hazır olun"dedi.

Kocaman'ın yazılı olarak yaptığı 2018-2019 futbol sezonu değerlendirmesi şu şekilde:

"2018-2019 sezonunda Zonguldak Ereğlispor Kulübü olarak tüm zorluklara rağmen imkan ve şartlar göz önüne alındığında zoru başarmış ender kulüplerden bir tanesi olduğumuz aşikardır. Gerek sportif faaliyetlerimiz gerekse sosyal projeler ile aile ortamını sağlamadaki özverimiz beraberinde sportif başarıyı da getirmiştir. Zonguldak 1'inci Amatör Küme Ereğli Grubu'nu ikinci sırada tamamlayarak, play-offlara doğrudan katılma hakkı elde ettik. Bugün bakıldığında ligimizde şampiyon olan Yenimahallespor'un ve diğer takımların imkanları ortadadır. Play-offlarda her ne kadar istediğimiz sonuçları elde edemesek dahi, alt yapımızdan yetişen ve takımımıza katkı sağlayan nokta transferler ile ligde başarımız kaçınılmaz olmuştur. Her ne kadar bazı kesimler başarımızı kabullenmekte hazımsızlık yaşıyor olsada biz gençliğe hizmet anlayışı ile yolumuza devam ediyor olacağız."

"ALT YAPILARDA KIRMIZI KART GÖRMEDİK"

"Takım olarak ilk önce oyuncularımıza hakemle ve rakiple değil, topla oynamalarını öğretiyoruz. Ahlaki değerleri ön planda tutarak karşı taraftan gelebilecek her türlü olumsuzluğa dahi sakin ve uysal bir yapı ile tahriklere kapılmamanın eğitimini veriyoruz. Bu eğitimlerimizin meyvesini sahada alıyoruz. Zonguldak Ereğlispor olarak alt yapılarda girdiğimiz 5 kategoride de kırmızı kart görmedik. A takım düzeyinde gördüğümüz 4 kart ise pozisyon gereği görülmüştür. Rakibe ve hakeme karşı yapılan saygısız bir tutum söz konusu olmamıştır."

"HOCASIZ ALT YAPIDAN ÖNEMLİ BAŞARI"

"Daha önceki söylemlerimizde belirttiğimiz gibi biz takım olarak birçok takım gibi ekonomik şartları sınırlı bir takımız. Alt yapımızda bir hocamız yok. Ancak A takım oyuncularımızdan bazılarına çeşitli kategorilerde görev vererek bu açığı kapatmaya çalıştık. Takımını sahiplenen ve arması için oynayan gençlerimiz ise U-15, U-16, U-17 kategorilerinde Ereğli'de başarılı olarak Zonguldak'taki play-offlara katılmayı başarmıştır. U-19 takımımız ise neredeyse tamamı A takım oynadığı için zorlanmış ve ona rağmen ligi yine üçüncü sırada tamamlamıştır."

"HAKEM HATALARI OLMADI DEMEK YANLIŞ OLUR"

"Zonguldak İl Hakem Kurulu'nun son bir yıldaki başarıları ortadadır. Ancak başarıya giden yolda hatalar yapıldığı hepimizce malumdur. Bazı hakem arkadaşları kazandırmak isterken takımların canlarının yandığıda sezon boyunca görülmüştür. Erken terfi erken bitişin habercisidir. Yani 'kazanacağız' derken tamamen kaybetmek ve o hakem hakkında uzun yıllar kötü hatırlanmayı sağlayacak durumlar söz konusu olabilir. İl Hakem Kurulu'na naçizane tavsiyemiz, fiziki yeterliliğinin yanında becerisinde hakemlikle uzaktan yakından alakası olamayan arkadaşlarımızı kulüpler eleştirdi diye bir hafta sonra önemli bir maça vermek sadece komik bir savunma mekanizmasının devreye girdiğinin göstergesidir."

"GELECEK YIL SÜPRİZLERE HAZIRLANIYORUZ"

"Allah'ın izni ile önümüzdeki yıl takımımızda çok daha farklı bir anlayış hakim olacaktır. Gençliğe hizmetten asla vazgeçemediğimiz gibi yarışmacı hatta daha ilerisini düşünen bir anlayış ile yola devam edeceğiz. Takımımızın artık daha yukarılarda olmasına fazlası ile inanmaktayız."

"BASIN BİZİM İÇİN ÇOK ÖZEL"

"Ayrıca sezon boyunca haberlerimizi yaparak ve göndermiş olduğumuz basın açıklamalarına gazetelerinde, web sitelerinde, radyo ve televizyonlarda yer vererek bizleri onura ettiği gibi oyuncularımızın motivasyonlarında da katkı sağlamış olan siz değerli basın mensuplarına çok teşekkür ederiz. Basın sporu özendiren ve bizleri de bu işte şevklendiren önemli bir faktördür. Ama en önemlisi ise basın bizim sesimizdir, her şeyimizdir."

Editör: Pusula Gazetesi