Zonguldak Mesleki Eğitim Merkezi, "TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı" düzenledi. Fuarda, 63 öğrenci ve 3 öğretmen tarafından hazırlanan 20 proje okulun girişinde sergilendi.

Fuar açılışına; İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Ercan Kahya, Murat Kapıcı, Cemal Özdemir, Hasan Sarıhan, Çalışma ve İş Kurumu Zonguldak İl Müdürü Gönül Demirsu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekai Kasap, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, Türkiye Kamu-Sen Zonguldak İl Başkanı Kadir Bacıoğlu, Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şubesi Başkanı Şahin Ören, Eğitim Bir-Sen Zonguldak Şubesi Başkan Sadettin Dede, Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ercan Şehri, Zonguldak Kantinciler Odası Başkanı Süleyman Erbay, Türk Ocağı Zonguldak Şubesi Başkanı Özcan Gedikli, Zonguldak Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Kadir Habiboğlu, Ontemmuz Mahallesi Muhtarı Şevket Can, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Zonguldak Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Gülşen Taşten, "TÜBİTAK Bilim Fuarı'mızın bu yıl üçüncüsünü düzenledik. Üç senedir büyük değişim içerisindeyiz. Bakanlığımız ve devletimizde Mesleki Eğitim Merkezlerine büyük önem veriyor. Bu sene TEOG'da tercih edilir ve Meslek Lisesi diploması vermeye başladık. Tüm öğrencilerimize sigortalarına ek 250 TL'ye varan devlet yardımı yapıyoruz. Öğrencilerimizin ücretleri banka hesaplarına yatıyor. Okul olarak üretiyoruz ve büyüyoruz. Devlete, vatana, millete ve ekonomiye katkıda bulunacak, kollarında altın bilezik olan gençler yetiştiriyoruz. Öğrencilerimiz çok zekiler ve sınıflarına sığmayan öğrenciler. Çok güzel çalışmalar ve buluşlar yapıyorlar. Fuarımıza katılan tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Sergide bulunan "Kuluçka Makinesi" hakkında bilgi veren öğretmen İsmail Karpuz, doğada yok olmak üzere olan kuş türlerinin çoğaltılarak doğaya salınması için yetkililerle işbirliği yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Sergiyi gezen davetliler, danışman öğretmen ve öğrenciler tarafından hazırlanan projeleri inceleyerek bilgi aldılar.

Editör: Pusula Gazetesi