TOBB ve Turkcell tarafından, hayallerini gerçekleştirmek isteyen kadın girişimcilere yönelik hayata geçirilen, "Geleceği Yazan Kadınlar" projesini Karabük'te de uygulanmaya başladı.
Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Tuncay Özcan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Turkcell işbirliğinde hayata geçirilen, yazılım çağını yakından izlemek ve bu kapsamda proje geliştirmek isteyen kadın girişimcilere yönelik 'Geleceği Yazan Kadınlar' projesinin başladığını kaydetti.
TSO Başkanı Özcan, projeyle kadınların yazılım çağında geri kalmaması ve mobil teknolojileri tanıyıp girişimcilikte öne geçebilmelerini sağlamanın amaçlandığını belirterek, "Dünya artık dijital çağı yaşıyor. Teknoloji hayatımızın her alanına girmiş durumda. Bu çağı yakalayamayan girişimlerin hayatta kalma şansı olmayacak" dedi.
TOBB Kadın Girişimciler İcra Komitesi Başkanı Nuray Alpboğa eğitm programının açılışında yaptığı konuşmada, eğitimlerin ücretsiz ve 3 hafta süreceğini söyleyerek, "Bu eğitimi burada gerçekleştirmenin sevincini yaşıyoruz. Sizler bu eğitimi kendi çabanızla gerçekleştirdiniz. 59 bayan arkadaşımız müracaat etti. Bizim için sevindirici ve ilimiz içinde aynı zamanda büyük başarıdır. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bu eğitimlerle büyük imzalar atmaya başladı. Türkiye genelinde bin 400 bayan arkadaşımız eğitim almaktadır. Mobil yazılım öğrenen kadınlar, hem istihdam ve girişimcilik imkanına sahip olarak kendi geleceklerini yazacak, hem de ülkenin geleceğine katkıda bulunacaktır. Sizler de ilerde meslek hayatına atıldığınız zaman yaşadığınız illerde bir çok kadın projelerle karşı karşıya kalacaksınız bunların dışında kalmayın. 'Geleceği Yazan Kadınlar'projesi ile Turkcell katkılarıyla çok güzel bir yol alacaksınız.İnşallah ilerleyen dönemlerde de mutlaka proje eğitimleri ile alakalı kendinizi geliştirmeye çalışın artık proje dünyasındayız.Yapılacak işleri projelendirmek gerekiyor, kendi bünyenize katmak gerekmekte olup hepinize başarılar diliyorum" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi