Teknolojiyle ilgilenen kadınların yazılım çağı ve Endüstri 4.0 dönemlerinden geri kalmamalarının ve istihdamının artırılmasının hedeflendiği "Geleceği Yazan Kadınlar" projesinde Karabüklü kadınlar finalde üçüncü oldu.
Kadınların yazılım çağında geri kalmaması ve mobil teknolojileri tanıyıp girişimcilikte bir adım öne geçebilmeleri amacıyla Turkcell, TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu işbirliğinde başlatılan 'Geleceği Yazan Kadınlar' projesinde finale kalan 10 proje içine Karabük 'Yubiva' projesi ile finalde Türkiye üçüncüsü oldu. Ayşe Nur Zengin, Evin Keleş ve Meryem Sena Kılıç'ın birlikte geliştirdikleri Yubiva adlı proje, 6-12 yaş aralığındaki işitme engelli çocuklara oyun kartları ve artırılmış gerçeklik kullanılarak işaret dili eğitimi veriyor.
Karabük TSO Başkanı Tuncay Özcan, yarışma sonucu finale kalarak Türkiye üçüncülüğü elde eden kadınları tebrik ederek, "Türkiye'nin dijital dünyadaki geleceğinde söz sahibi olmak için ilk adımı attılar. Umuyorum ki bu projede öğrendikleriyle yeni iş fikirlerini hayata geçirecek ve Türkiye'nin zenginleşmesine çok önemli katkılar yapacaklar" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi