BARTIN'da otobüs duraklarında 17 yaşındaki kıza "Gel sana 50 tl. vereyim gezdireyim" diyerek kandırmaya çalışan A.Ö (41) polis ekipleri tarafından yakalandı.

Olay dün, kemerkörü mahallesi'deki halk otobüsü duraklarında meydana geldi. İddialara göre, 17 yaşındaki çocuğa, "gel sana 50TL. vereyim birlikte gezelim eğlenelim"şeklinde teklifte bulununca yaşı küçük çocuk şüpheliye bana neden bu parayı veriyorsun amacın nedir?" Sorduktan sonra yanından ayrıldı. 17 yaşındaki kız daha sonra 155 polis imdat durumu bildirdi. Harekete geçen ekipler, güvenlik kamera görüntüleri incelenerek, şüphelinin eşgali tespit edildi. Şüpheli A.Ö, şehirlerarası otobüs terminalinde yakalanarak gözaltına alındı. Şahsın emniyetteki sorgulamasında, İstanbul Küçükçekmece 1.Sulh ceza Hakimliğinde basın ve yayın araçlarının sağladığı kolaylıktan yararlanmak suretiyle dolandırıcılık, Mardin Kızıltepe Sulh Ceza Hakimliğinden bilişim sistemleri banka ve kredi kartları araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık, Konya 1 Sulh Ceza hakimliği bilişim sistemleri banka veya Kredi kurumlarının ara aklama suretiyle dolandırıcılık, Kayseri 2. Sulh Ceza Hakimiliği bilişim sistemleri banka veya Kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık,Bolu Mengen ceza hakimliğinden bilişim sistemleri banka veya Kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık suçlarından olmak üzere toplamda 5 suçtan arandığı hakkında yakalama kararı çıkarıldığı tespit edildi. Ayrıca;

Tokat, Uşak, Kocaeli, Eskişehir, Nevşehir, İzmit, Mardin, Kayseri illerimizden Dolandırıcılık suçundan Faili firar olarak arandığı Bununla birlikte, Kocaeli Gebze ilçesinde de Çocuğun cinsel istismarı suçundan Faili firar olduğu tespit edildi. Şahsın sorgusu emniyette devam ediyor.

Editör: Pusula Gazetesi