Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, geçimsizlik nedeniyle yaşanan boşanma oranlarının en yüksek olduğu ve aralarında Zonguldak'ın da bulunduğu 12 il için devreye girdi. Evliliğin ilk 5 yılında meydana gelen boşanma oranlarının yüksekliğine dikkat çekilen verilerde, Zonguldak'taki boşanma oranlarının yüksekliğine de dikkat çekildi.

Bakanlık tarafından boşanmaların azalması için Zonguldak ve 11 ilde çiftlere verilen evlilik öncesi eğitimler yaygınlaştırılacak.

TÜİK verilerine göre; 2013, 2014 ve 2015 yıllarında boşanma oranlarının en yüksek olduğu iller merkeze alındı. Zonguldak'ın da aralarında bulunduğu illerde evlilik öncesi eğitimlerin yaygınlaştırılması amaçlanıyor. Proje kapsamında Bakanlık uzmanları, valiler, belediye başkanları, muhtarlar ile gençlere ulaşabilecek tüm kurum ve kuruluşların yetkilileri, dini liderler ve kanaat önderleriyle bir araya gelerek evlilik öncesi eğitimler hakkında bilgi veriyor. Gerçekleştirilen seminerlerde eğitimlerin yaygınlaştırılmasına yönelik uygulamalar ele alınıyor.

Editör: Pusula Gazetesi