AK Parti Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Abdullah Karagüzel, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'e verdi veriştirdi. Akdemir'in sürekli parke döşenen mahallelere giderek poz verdiğini ifade eden Karagüzel; "Sayın Başkan'a Gazipaşa Caddesi'nde gezmesini tavsiye ediyorum. Rögar kapaklarının yanından geçerken bu şehrin hangi kokuyu aldığını bilmesini ve hissetmesini istiyorum" dedi.

Karagüzel, tescilli binanın yıkılmaya çalışılması, Acılık ve mahallelerde yapılan parke çalışmaları, Gazipaşa Caddesi'ndeki kanalizasyon kokusu ve birçok konuda Akdemir'in sorumsuz bir başkan olduğunu ifade etti. Başkan Akdemir'in hep kaldırım taşı konulan yerlere gittiğini iddia ederek "Birlik Mahallesi'ne, Karaelmas Mahallesi'ne, Asma Mahallesi'ne gitsin" dedi. Gazipaşa Caddesi'nin bir çok yerinde kanalizasyon kokusu olduğunu ve dışarıdan gelenlere rezil olunduğunu belirten Karagüzel "Sayın Başkana Gazipaşa Caddesi'nde gezmesini tavsiye ediyorum. Rögar kapaklarının yanından geçerken bu şehrin hangi kokuyu aldığını bilmesini ve hissetmesini istiyorum" dedi.

"ACILIK'TA BİR REZALET VAR Kİ SORMAYIN"

Akdemir'in Belediyenin kaynaklarını iyi yönetemediğini belirten Karagüzel, şöyle konuştu; "Sayın Belediye Başkanı ne yaptığını biliyor mu? Koruma altındaki binanın yıkılmaya çalışılması normal mi? Arkadaşlar yanlış anlamış olabilir. Metruk binaları insanlar amaç dışı kullanabiliyor, bunlar zaten Valilik kanalıyla yıkılması noktasında bir çaba var. O tescilli binanın o şekilde yıkılması yanlış. Akdemir, ne yaptığını bilmiyor. BEDAŞ Asma'dan doğru bir çalışma yapıyor, kaza kaza geliyor. Kazı karşılığında BEDAŞ Zonguldak Belediyesi'ne 3 trilyon verdi. Belediye başkanı vatandaşa verdiği zulümden, o toz toprağı vatandaşa yedirmekten utanmıyor mu? Bunu sormak lazım. Dün yağmur yağdı, arkadaşlarla sanayiye gidelim dedik. Arabandan indim, diğer arabalara yol gösterdim orada. Yol teke düşüyor, hiçbir kontrol yok, uyarı yok. Belediye oraya Zabıta koymamış. Çalışmayı yapanlara iş güvenliği anlamında 'Şunları şunları yapın' diye denetlememiş. Bir rezalet ki, sormayın. Aslında yıkılan Zonguldak, 10 yıldır belediye başkanı Sayın Muharrem Akdemir, çok zarar veriyor. Zonguldak Belediyesi'nin kaynakları doğru yönetilmiyor, kaynaklar yanlış yönetiliyor. Bunları söylediğimizde belediyede alın teri ile çalışan, evine helal ekmek götüren 3-5 insanı da incitiyoruz. O yüzden bazen susuyoruz. Belediye yanlış yönetiliyor. Zonguldak Belediye Başkanı ne yaptığını bilmiyor."

"HAKKI GÜNEY, MAHALLELERDE İKİ PARKE DÖŞENİNCE HİZMET YAPILIYOR SANIYOR"

CHP il Başkan Vekili Hakkı Güney'in "AK Partililer Zonguldak'ı karıştırmaya çalışıyorlar" açıklamasına gönderme yapan Karagüzel, şunları söyledi; "Uğur Mumcu Kavşağı düzenlemesi yaptılar. Aslında kavşak düzenlemesi olması gereken bir düzenleme değil. Uğur Mumcu Kavşağı'nda bir 'daldı çıktı' yapılması lazım. Şu anda yapılan by-pass bir düzenleme. İki ayda adamlar gün yazıyorlar, 60 günde 'Dalçık' yapıyorlar. Ama Zonguldak Belediyesi uyuyor. Uyuduğu için Mart- Nisan'da başladıkları çalışmayı hala bitiremediler. Belediye başkanının bundan hicap duyması lazım. Acılık'ta ki çalışma kendisi tatile gittiğinde başlamıştı. Halen oradaki çalışma büyük bir rezillik. Bu rezillik de yere küçük bir damla düştüğünde ortaya çıkıyor. Belediye Başkanı 'Benim haberim yok' diyor. Halbuki pencereden baksa orayı görecek. Zonguldak'ın tamamı böyle. Hani CHP İl Başkanı demiş ya: 'AK Partililer Zonguldak'ı karıştırıyor.' İl Başkanı hayal dünyasında yaşıyor. Gidiyor mahallelerde iki parke döşenince hizmet yapılıyor sanıyor. Ben il başkanına şunu tavsiye diyorum; başkanın bundan iki ay önce yaptığı yerler var, lütfen onlara gitsin baksın."

"BELEDİYE BAŞKANI HEP KALDIRIM TAŞI KONULAN YERLERE GİTMESİN"

Karagüzel, Akdemir'in hep aynı yerlerde gezdiğini, Gazipaşa Caddesi'nde pis kokan yerleri gezmesini tavsiye ederek şunları söyledi; "Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'in hiçbir şeyden haberi yok. Birkaç kişi kendisine 'Güzel oldu, doğru oldu' diyor', o da güzel oldu sanıyor. Belediye başkanı kaldırım taşı konulan yerlere gitmesin. Birlik Mahallesi'ne, Karaelmas Mahallesi'ne, Asma Mahallesi'ne gitsin. O tünel orada yapılırken Belediye Başkanı resmen yattı. Başkan o tünel başlandığında bir şeyi hesap etmesi lazımdı. Yarın Acılık'ı bitirdiğinde gider orada pozunu verir. Ulusal basına çıksa 'Zonguldak Belediyesi yeni bir bulvar açar' zannederler. Sayın Başkana Gazipaşa Caddesi'nde gezmesini tavsiye ediyorum. Rögar kapaklarının yanından geçerken bu şehrin hangi kokuyu aldığını bilmesini ve hissetmesini istiyorum. Kentin her yerinden pis kokular geliyor. Yeni Cami'nin önünden Valilik önüne kadar kokunun her türlüsünü duyuyoruz. Kente yeniş gelenler 'Ne kokuyor' diyorlar. Bunlar hep başkanın ihmalinden kaynaklanıyor."

Editör: Pusula Gazetesi