Zonguldak kent merkezinde meydana gelen bir dolandırıcılık olayını görüntülemek isteyen Pusula Gazetesi Yazı işleri Müdürü Cüneyt Özfidan, polis memurunun saldırısına uğradı. Dolandırıcılık olayının mağdurlarını cep telefonuyla görüntülemek isteyen ve olay yerindeki polis memurlarına sarı basın kartını gösteren ve izin alan Cüneyt Özfidan, 2 dakika sonra başka bir polis memurunun fiziki saldırısına uğradı. Cüneyt Özfidan'a arkadan yaklaşan polis memuru, 'Neyi çekiyorsun lan' diyerek gazeteciye vurdu. O anlar Cüneyt Özfidan'ın cep telefonuna da yansıdı. Polis memurunun 80 Bin TL dolandırıldığı ileri sürülen şahsın yakını olduğu öğrenildi.

Yaşanan olayı cep telefonundan Zonguldak İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı'ya anlatan Gazeteci Cüneyt Özfidan bir şok daha yaşadı.

Zonguldak İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Cüneyt Özfidan'a "Olay yerini ihlal ediyorsunuz. Ben de aslında bir kaç gazeteciyi böyle pataklayacağım. Cep telefonuyla görüntü aldığın için saldırmış olabilir. Polis nasıl yelek giyiyorsa siz de öyle yelek giyin. Konuyla ilgili inceleme yapıp sana dönerim" dedi.

"EKMEĞİNİN PEŞİNDE OLAN İNSANLARIZ"

Zonguldak'ta ilk defa bir polis memurunun gazeteciye saldırdığını belirten Cüneyt Özfidan, "Biz ekmeğimizin peşinde koşan, gece gündüz demeden kamuoyunu bilgilendirmeye çalışan insanlarız. Bizim hangi şartlar altında çalıştığımızı en iyi bilen kişiler polis arkadaşlarımızdır. Bir çok polis arkadaşımız arayarak geçmiş olsun temennilerini de iletti. Onlara da teşekkür ediyorum. Ancak beni en çok üzen Sayın emniyet Müdürümüzü bilgilendirmek için aradığımda sarf ettiği sözler oldu. Basın mensupları olarak Zonguldak'ta bir çok saldırıya uğradık. Allah büyüktür. Biz görevimizi en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

Fotoğraftaki resmi üniformalı polis memuru Pusula Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Cüneyt Özfidan'a fiili saldırıda bulundu.

Editör: Pusula Gazetesi