Zonguldak'ın Ereğli ilçesin Ketenciler köyünde Yüksekova'da gazi olan Uğur Sezer'in babası Ahmet Sezer'e ait iki katlı ahşap binada çıkan yangında iki kişi yaralandı. Yaralılar olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Ereğli Devlet hastanesine kaldırıldı.

Yangın sabaha karşı 04.00 sularında Ketenciler Köyü Kahyalar mahallesinde Yüksekova' da teröristlerle yaşanan çatışma sonrasında yaralanan Gazi Uğur Sezer'in babası Ahmet Sezer' e ait iki katlı ahşap binada meydana geldi.Alınan bilgilere göre çatı katında başlayan yangın kısa sürede evi tamamen sardı. Baba Ahmet ve anne Şerife Sezer'in bağırışlarına koşan mahalle halkı kendi imkanları ile yangına müdahale etmeye çalıştı. Haber verilen Ereğli Belediyesi itfaiye müdürlüğü ekipleri yangına müdahale etti. Yangın sırasında ayağından yaralanan baba Ahmet ve dumandan etkilenen anne Şerife Sezer 112 ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından Ereğli Devlet hastanesine kaldırıldı. Uzun süren söndürme çalışmaları sonrasında yangın kontrol altına alınırken, yan binaya sıçrayan yangında 3 katlı binada da hasar meydana geldi. Soğutma çalışmalarının tamamlandığı yangında ev kullanılamaz hale geldi. Ereğli Devlet hastanesine kaldırılan Baba Ahmet Sezer'in ayağında yanık olduğu anne Şerife Sezer'in ise sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Yangının başlamasıyla birlikte müdahale eden Ahmet Akman, bağırışarı duyar duymaz yangına müdahale etmeye koştuklarını ve defalarca itfaiyeyi aradıklarını söyledi. "Sabah saatlerinde bir anda bağrışmalar oldu. Biz koştuk. Çatıdan alevlerin çıktığını gördük. Evdeki olan insanlar bir anda aşağıya indi. Ondan sonra itfaiyeye telefon telefon üstüne. İtfaiyenin geç gelmesinden hemen hemen yarım saati buldu gelmeleri. Biz buradan 6-7 dakikada Potbaşı'na gidiyoruz. En büyük sıkıntıları biz ondan sonra yaşamaya başladık. Diğer yan taraftaki eve sıçradı. Tüpleri dışarıya çıkarttık. Bir tane hayvan vardı onu kurtardık. Sonuçta bu şekle gelmeyecekti" dedi.

Alaplı Belediyesi İtfaiye ekiplerinin desteğe geldi. Yangında soğutma çalışmalarının tamamlanmasının ardından ekipler köyden ayrıldı. Yangının çıkış sebebinin ise araştırıldığı öğrenildi.

Editör: Pusula Gazetesi