Gaziler Günü nedeniyle Çaycuma'da düzenlenen programa yoğun ilgi gösterildi. Programa; CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu, Kaymakam Serkan Keçeli, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı , İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Selçuk Özen, Askerlik Şubesi Başkanı Üsteğmen Gökhan Kara, CHP önceki dönem Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, siyasi ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler ile gaziler katıldı.

Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasının ardından günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı gerçekleştiren gazi Muhittin Demirsoy şunları söyledi; "Sakarya Meydan Muharebesine müteakip Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e 19 Eylül 1921 tarihinde mareşallik ve gazilik unvanı verilmişti. Bu nedenle her yıl 19 Eylül Gaziler Günü olarak kutlanmaktadır. Bugün burada Gaziler Günümüzün 96. Yılını kutluyoruz. Gazilik unvanı Türkiye'nin evlerinde en anlamlı unvandır. Şehitlik mertebesinden sonra gelir. Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk şehit ve ezgilere verilmesi gereken önemi şu sözlerle ortaya konyaktadır; 'Kahraman Türk ordusu sizin kahramanlıklarınızla kazanılan büyük zaferlerin millet tarafından takdimine delalet eden unvan ve rütbeye ancak size izafe ederek, bütün askerlik hayatımın en büyük iftiharı olarak taşıyacağım".

Öğrencilerin okuduğu şiirlerin ardınsan Askerlik Şubesi bahçesinde gazilerle tanışma programı gerçekleştirildi.

Gazilere verilen önem değinen Kaymakam Serkan Keçeli; "Gazilerimizin ve şehitlerimizin değerini hiçbir şey ile ölçemeyiz, karşılaştıramayız bile. Biz bu toprakların içinde huzur ve güven içinde yaşıyorsak bunda en başta şehit ve gazilerimizin üstlendiği payı vardır. Burada biz otururken Türkiye'nin değişik yerlerde bu vatanın huzuru için görev yapan başta emniyet ve askerlerimiz olmak üzere önemli görevi icra eden personelimizi var. Allah onların yardımcısı olsun, kaza bela vermesin. Hayatta olan gazilerimize uzun ömürler, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum"diye konuştu.

İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu hayatını kaybeden gaziler ve tüm şehitler için dua etti. Son olarak protokol tarafından gazilere çeşitli hediyeler verildi.

Editör: Pusula Gazetesi