Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Recep Başar,ziyarette yaptığı konuşmada, "Murat Uzun'u uzun yıllardır tanıyoruz, Türk Kızılayı'ndakiyeni görevinden dolayı çok mutlu olduk. Kendisini tebrik ediyoruz, Kızılay'ın Zonguldak'taki çalışmalarını yakından takip ediyoruz,kendisine derneğimizin flamasını hediye edip yeni görevinde başarılar diliyoruz" dedi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Recep Başar'ın ve yönetim kurulu üyelerinin ziyaretinden dolayı duyduğu mutluluğu vurgulayan Başkan Murat Uzun ise, tüm gazilerimizi saygı ve minnet, şehitlerimizi de rahmetle andığını, tüm faaliyet ve ihtiyaçlarında gazileriin emrinde olduğunu dile getirdi.Türk Kızılayı'nın 11 Haziran 1868'de Yaralı Askerlere Yardım Cemiyeti olarak kurulduğunu hatırlatan Uzun, Kızılay'ın bugün dünyanın en büyük iyilik hareketine dönüştüğünü ve ilgili tüm faaliyetlerini özveri ile sürdürmeye çalıştığını söyledi. Uzun, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Başkanımız Nihat Aygün ile birlikte Türk Kızılayı, Zonguldak'ta güzel hizmetler yaptı. Şimdi devralmış olduğumuz bayrağı, yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla daha ileriye taşıyacakşekilde devam ettirme çabasında olacağız."

Şubat 2019'da kongre yapacaklarını belirten Uzun, teknik anlamda bir engel olmaması durumunda yönetim kurulu üyelerinin görüşünü alarak görevi devam ettirmek istediğini, mümkün olmazsa da Kızılay faaliyetlerini devam ettirecek yeni ekibe,güçlü bir Kızılay'ı güzel bir kongre ile devretmek istediklerini açıkladı.

Editör: Pusula Gazetesi