Zonguldak ve Bartın´da Gaziler Günü, düzenlenen törenlerle kutlandı.
Zonguldak Valiliği önündeki törende Atatürk Anıtı´na çelenkler konuldu, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.
Vali Erdal Ata, burada yaptığı konuşmada, ülkenin yanı sıra dünya barışının korumasında binlerce şehit ve gazi verildiğini belirterek, ´´Askerlerimiz, Afganistan´da, Aden Körfezi´nde, dünyanın her yerinde görev yapıyor´´ dedi.
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ramazan Çakal da Türk milletinin vatanı uğruna her türlü fedakarlığı göstereceğini belirterek, ´´Gazi çocukları olarak, vatan ve milletin bölünmez bütünlüğü ve ay yıldızlı bayrak için Atatürk´ün ilkeleri doğrultusunda her zaman şehit ve gazi olmaya hazırız´´ diye konuştu.

Bartın´da Gaziler Günü kutlandı
Bartın´da Atatürk Anıtı´na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
İl Jandarmada Yüzbaşı Tolga Bektaş, törende yaptığı konuşmada, yurdu düşman işgallerine karşı canı pahasına savunan kahraman gazilerin birer onur ve gurur kaynağı olduğunu ifade ederek, ´´Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün bizlere emanet ettiği bu bölünmez vatanın her karış toprağında şehitlerimiz ve gazilerimizin yüreklilikleri yatmaktadır´´ diye konuştu.
Karabük´te de Gaziler Günü, düzenlenen törenle kutlandı.


Zonguldak´ın Devrek ilçesinde Gaziler Günü kutlamaları renkli geçti. Cumhuriyet Meydanı´nda Atatürk Anıtı´na çelenklerin konulması ile başlayan etkinlikler saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ile devam etti. Günün anlam ve önemi belirten konuşmayı Jan. Üst. Bilal Balçın yaptı. "Gazilerimizi hiçbir zaman unutmadık" diyen Balçın konuşmasına şöyle devam etti: "Bugün aziz gazilerimizi şükranla anıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk´e 19 Ekim 1921´de gazi unvanı verilmiştir. Yüce Türk milleti gazilerimizi hiçbir zaman unutmadı ve unutmayacak. Ülkemiz stratejik ve coğrafi bakımdan düşmanların hedefleri arasında olup, bizlere düşen bu aziz vatanı kanımızın son damlasına kadar korumaktır. Ülkemizi hedef alan iç ve dış güçler cesur Türk milleti karşısında daima yok olmaya mahkûmdur. Türk milleti politikacıların aldığı doğru kararlar çerçevesinde daima ilerleme yolunda mesafe kat edecektir."

Balçın´ın konuşmasının ardından ilçede bulunan ilköğretim öğrencileri Gaziler Günü ile ilgili şiirler okudu. Gaziler Günü kutlama programına Devrek Kaymakamı Hüseyin Öner, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, Jandarma Tabur Komutanı Kd. Bin Ramazan Çalışkan, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.


Alaplı ve Ereğli´de Gaziler Günü kutlandı.
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Alaplı Şube Başkanı İsmet Sönmez, Atatürk Anıtı´na çelenklerin konularak, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından yaptığı konuşmada, 19 Eylül 1921´nin, Mustafa Kemal Atatürk´e ´Gazi´ unvanının verildiği gün olduğunu söyledi.
Sönmez, yaptığı açıklamada, gazi maaşlarında iyileştirme istediklerini belirterek, ´´Gazilere 317 lira maaşı ödenmekte. Bu rakam gerçekten çok düşük. Genel merkezimizin maaşların iyileştirilmesine yönelik bir takım girişimleri oldu. Yetkililerin konuya daha duyarlı yaklaşmasını istiyoruz´´ dedi.
Ereğli´de de Devrim Bulvarı´nda düzenlenen törende, Atatürk Anıtı´na çelenkler konuldu, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu, Türk Bayrakları göndere çekildi.
Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Temel Şahin, törende yaptığı konuşmada, Türk tarihinde şehitlik ve gaziliğin onur olduğunu söyledi.
Bazı kendini bilmezlerin gazilik ve şehitlik kavramlarını tartışmaya açmak cüretini gösterecek kadar ileri gittiklerini anlatan Şahin, ´´Şunu hiçbir zaman akıllarından çıkarmasınlar ki, bu yüce millet en sıkıntılı dönemlerinde dahi ulusal gücünü, mazisi zaferlerle dolu, bağrında çıkardığı şanlı Türk Silahlı Kuvvetleri´nden, bu kuvvetlerin milletine emanet ettiği şehit ve gazilerinden alır´´ dedi.
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı İsmail Konak da Türk ordusunun, milletin bağrından çıkan evlatlarından oluştuğunu savundu.
Törende, ´´Gazimize´´ adlı şiiri okuyan Nimet İlköğretim Okulu öğrencisi Buse Çevik´in hüzünlendiği gözlendi.
Törende gazilere çeşitli hediyeler verildi.
Editör: Pusula Gazetesi