Zonguldak Merkez'de eğitim-öğretim veren Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu'ndan mezun olan 250 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi.

Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu Müdürü Hakan Acar, okul bahçesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, "Yoğun geçen bir eğitim-öğretim yılını daha geride bıraktık. Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu olarak iyi yetişmiş, donanımlı olmanın yanı sıra çağdaş, sosyal ve paylaşımcı, Atatürk ilkelerine sıkı sıkıya bağlı gençleri mezun edebilmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. İnsana yapılan yatırım, yatırımların en pahalısı, en önemlisi ve en uzun vadeli olanıdır. Zahmetli, büyük sabır ve özveri isteyen bu yatırımı, hedefi yüceltmek ve ilerlemek olan toplumlar asla göz ardı edemezler. Sizler, çağdaş kimliğinizle topluma örnek olacaksınız. Buna yürekten inanıyorum. Öğretmenleriniz olarak bizler, geleceğimizin güvencesi olan sizleri, bilimi ve teknolojiyi kullanan, insan haklarına saygılı, erdemli, sorunlara neden-sonuç ilişkisi içinde çözüm üretebilen, araştıran, sorgulayan, Atatürkçü düşünceyi özümsemiş, bilimin ve aklın yol göstericiliğinden ayrılmayan, sağduyulu çağdaş gençler olarak yetiştirmenin gururunu taşıyoruz. Bilginize güvenin, görgünüze güvenin, her şeyden önce kendinize güvenin. Çünkü sizleri iyi yetiştirdik. Çağdaş yöntemlerle, çağdaş bilgilerle ve çağdaş teknolojilerle donatıldınız. Öğretmeniniz olarak da sizinle gurur duyuyor, hepinizi içtenlikle kucaklıyorum. Yolunuz açık olsun" dedi.

Konuşmanın ardından okul birincileri İbrahim Selim Akar ve Mert Apaydın, mezuniyet kütüğüne isim levhasını çaktılar. Mezun olan öğrenciler, öğretmenlerinin elinden mezuniyet belgelerini aldı. Mezun olmanın sevincini, arkadaşlarından ve öğretmenlerinden ayrılmanın hüznünü bir arada yaşayan öğrenciler, keplerini havaya fırlattılar. Törene katılan veliler de çocuklarının heyecanına ortak oldular.

Editör: Pusula Gazetesi