Zongudak'ta geçtiğimiz gün meydana gelen dolandırıcılık olayında Pusula Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Cüneyt Özfidan'a haber amaçlı görüntü alırken saldırıyı gerçekleştiren ve dolandırıcılık mağdurunun yakını olduğu öğrenilen polis memuru R.Ö.'nün annesi konuştu. Oğlu R.Ö.'nün yaklaşık 2 yıl önce kendisini dövdüğünü belirten 60 yaşındaki anne Ayşe Ö., "Oğlum beni kendi evinde dövdü. Gözüme yumruk vurdu, kafama tencere attı. Ben tencere kafama gelmesin diye elimi kafama koydum. Kolum yarıldı. Gözüme yumruk vurdu gözüm şişti. Her tarafıma vurdu. O anda silahını da çekti. Ancak beni vurmasın diye ben kaçtım önünden. Ateş etmedi. Seni vuracağım diye çekti silahını. Polis geldi eve beni hastaneye götürdüler. Darp raporu aldım şikayetçi oldum. Mahkeme bitti, oğlum 2 yıl kadar hapis cezası aldı. Bunu temyize götürdü. Henüz temyizden bir karar gelmedi, dosyalar gelmedi daha. Daha sonra silahı zaten elinden alındı. Daha sonra beni kendi evime vurmaya da geliyormuş yeğenim engel olmuş. Bunu da sonradan öğrendim" dedi.

"SİLAHI ANNENE SIK DİYEMİ YOKSA VATAN HAİNLERİNE SIK DİYE Mİ VERDİLER?"

"Ben onu nasıl büyüttüm biliyor musun? Ben mevsimlik işçi olarak Orman Bölge Müdürlüğü'nde çalıştım, oradan çıkınca da evlere temizliğe gittim. Öyle okutup büyüttüm" diyen anne Ayşe Ö., "Ben okutmamışım kendisi okumuş büyümüş, şimdi karşıma geçmiş annesini, beni dövüyor. Böyle bir evlat evlat mıdır? Annesine saldıran bir evlattan her şey beklenir. Saldırır, daha da saldıracak. Annesini döven bir evlat devletine ve milletine ne kadar faydalı olur, böyle bir polisi nasıl ortalıkta tutuyorlar anlamış değilim. Vatana millete nasıl hayırlı bir polis olacak? Ben İç İşleri Bakanımıza seslenmek istiyorum. Böyle bir polis memurunu nasıl ortalıkta tutuyorlar anlamış değilim. Buna silahı annene sık diye mi verdiler yoksa vatan hainlerine sık diye mi verdiler?"

"BÜYÜTÜYORSUN, OKUTUYORSUN, EVLENDİRİYORSUN ONDAN SONRA ARTIK ANNE DÖVÜLÜYOR"

Oğlunun kendisini haklı çıkartmak için kendisi hakkında şizofren dediğini de belirten Ayşe Ö., "Kendisini haklı çıkartmak için bana deli diyor. Ben deliysem sağlık raporumu devletten isteyeceğim. Ben 27 yıl devlete hizmet verdim. Ben neden deli olayım? Kendini haklı çıkartmak için 'Annem şizofren, deli' diyor. Ben kanser hastası olan babasına da bakıyorum. Bunda anne ve baba kıymeti yok. Bu evlat değil başka bir şey. Büyütüyorsun, okutuyorsun, evlendiriyorsun ondan sonra artık anne deli oluyor. Anne dövülüyor" diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi