Gelik Ayiçi mevkiinde Bahadırlar Madencilik'in işlettiği maden ocağında meydana gelen göçükte mahsur kalan Tayfun Keskin ve Volkan Köroğlu'nu kurtarma çalışmalarını haber yapmak isteyen gazeteciler gece saatlerinde saldırıya uğradı.

Gazetecilere yönelik tehditler gündüz de devam etti. Vali Ali Kaban, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı ve İl Jandarma Komutanı Haluk Selvi'nin maden ocağına geldiği saatlerde bile gazetecilerin görev yapmaları engellendi.

Basın mensupları karşılaştıkları bu manzara karşısında; "Devlet buradayken görev yapamayacaksak ne zaman görev yapacağız. Bizler de kamu görevi yapıyoruz. Uzaktan da olsa görüntü almaya çalışıyoruz. İl Emniyet Müdürünün ve onca polisin yanında saldırıya uğruyorsak. Jandarma bizi burada 'ortalık gergin' diyerek uzaklaştırmaya çalışıyorsa, korumayacaksa ne zaman koruyacak merak ediyoruz. Sayın Valimiz Ali Kaban bunlardan haberdar olamayabilir. Ama sesimizi duymasını istiyoruz. Nasıl oluyor da bizler bu kadar rahat saldırıya uğruyor ve tehdit edilebiliyoruz? Yasa dışı bir iş yapmıyoruz. İşimizi yapıyoruz. Burada bir şeyler mi saklanmaya çalışılıyor?" diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi