KARAELMAS Gazeteciler Derneği(KGD) tarafından gazetecilerin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında çektiği günün anlam ve önemine özel 29 adet fotoğraftan oluşan sergi, Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, protokol ve gazetecilerin katılımıyla açıldı.

Zonguldak Valiliği tarafından Cumhuriyetin 96. yıl dönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen etkinlikler çerçevesinde düzenlenen 'Gazetecilerin gözüyle dünden bugüne 29 Ekim' adı verilen fotoğraf sergisi, Valilik binası girişinde açıldı. Açılışa Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, İl Jandarma Alay Komutanı Gönen Süslü, Zonguldak Emniyet Müdürü Metin Turanlı, Kilimli Kaymakamı Nevzat Taşdan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kemal Gümrükçü, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Kapıcı, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Gönül Demirsu, SGK İl Müdürü Erkin Avcı, İl Müftüsü Rüstem Avcı, İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güney, Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun, CHP İl Başkanı Hakkı Güney, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan ve gazeteciler katıldı.

KGD Başkanı Mustafa Emen, kentin tüm tarihine tanıklık eden kişilerin gazeteciler olduğunu söyledi. Bu bağlamda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda geçmişte çekilen fotoğraflarla bir sergi düzenlediklerini ifade eden Emen, "Sergimize 29 Ekim'e özel 29 adet fotoğraf koyduk. 11 gazeteci arkadaşımızın değişik tarihlerde çektiği fotoğraflar var. Ayrıca 1930 ve 1950 yılları arasından 5 adet fotoğraf koyduk. Daha çok insanların heyecanını, coşkusunu anlatan fotoğraflara yer vermek istedik. Sergimizi daha sonraki yıllarda geliştirerek sürdürmek amacındayız. Sergimize zaman ayırıp katılan sayın valimiz, belediye başkanımız, milletvekilimiz ve değerli protokol üyelerine teşekkür ederiz." dedi.

VALİ BEKTAŞ TEŞEKKÜR ETTİ

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş da, önemli bir serginin açılışını yapmaktan mutluluk duyduğunu anlatarak, "29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutlamaya başladık. Gazeteci arkadaşlar güzel bir şey düşünmüşler. Gazetecilerin geçmişteki kutlamalardan çektiği fotoğraflar var. Güzel bir düşünce. Kendilerine teşekkür ediyoruz." dedi.

ALAN'DAN TEBRİK

Zonguldak Belediye Ömer Selim Alan da gazetecilerin fotoğraf sergisini çok anlamlı bulduğunu anlatarak, "29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutlamaya başladı. Gazetecilerin kentimize çektiği çok güzel fotoğraflar var. KGD'ye teşekkür ediyoruz. Belediye olarak yarınki kutlamalarda etkinliklerimiz var. Tüm halkımızı bayramımızı coşkuyla kutlamaya davet ediyorum. Fener alayımız olacak. Buradan tüm halkımızı yarın akşamki fener alayına davet ediyorum." diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi