Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı'yı ziyaret etti. Üniversite Toplantı Odası'nda düzenlenen ziyaret programına; Rektör Çufalı'nın yanı sıra rektör yardımcıları Prof. Dr. Veysel Hakan Özçakmak, Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel, genel Sekreter Hayri Bulozer ve Yardımcısı Mustafa İnan da eşlik etti.

Rektör Çufalı, üniversitenin çalışma alanları ve öğrenci sayısını artırmak gibi hedeflerini anlatarak gazetecilerin de sorularını yanıtladı.

Gazeteciler Zonguldak'ta hastanelerde yaşanan yoğun bakım sorunu gündeme getirerek Rektör Çufalı'ya bununla ilgili bir çalışma yapıp yapmayacaklarını sordu.

ÖZÇAKMAK: "YOĞUN BAKIMLARDAN HERHANGİ BİRİNDE YER OLMASA BİLE MEVZUAT GEREĞİ ACİLDE GÖZETİM ALTINDA TUTULUYOR"

Rektör Yardımcılığına yeni atanan Veysel Hakan Özçakmak, konuyla ilgili şunları söyledi; "Değişik hasta ve servis gurubuna göre yoğun bakımlar var. Bu yoğun bakımlardan herhangi birinde yer olmasa bile mevzuat gereği acilde gözetim altında tutuluyor. Bütün yoğun bakımlar dolu kapasiteyle çalışıyorsa sorun yeni mekanlar açılması sorunu oluyor. Hastanemiz sınırlı bir şey, devamlı surette o alan nasıl genişletebilir diye düşünülüyor. Yatan hastalar bölümünden ödün vermemek de durumundayız. Hastaneye gelen yoğun bakımlık bir hastayı reddetme gibi bir şansları yok."

ÇUFALI: "BÜTÜN TÜRKİYE'DE GENEL BİR SORUN VAR"

Rektör Çufalı ise üniversite hastanelerinin çok borcu olduğunu belirterek şunları söyledi; "Bütün Türkiye'de genel bir sorun var, üniversite hastanelerinin borçları var. Bu da giderek artıyor. Buna hiçbir şekilde çözüm bulunamıyor. Sağlık Bakanlığı bunun üzerinde çalışıyor, bu borç artması hastanelerden de kaynaklanmıyor. İlaç, malzeme alımlarında birim fiyatları uygulaması nedeniyle büyük bir açık var. Hastanenin genel borcu dışında hastaneye verilen bütçe var, orada kısıntılara gidilmesi konusu var. Ben notlarımı aldım, konuyla ilgili bir çalışma yapacağız."

Editör: Pusula Gazetesi