Kozlu Gazeteciler Cemiyeti(KGC) geleneksel hale getirdiği iftar programını dün akşam gerçekleştirdi. Lemariz Restaurant'ta düzenlenen iftar programına Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti(ZGC) Başkanı Derya Akbıyık, Ereğli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Necati Günaydın, Zonguldak'ta görev yapan yerel ve ulusal basının mensupları katıldı.

Kaymakam Ahmet Karakaya, bürokrat ve siyasilerin eksiklerini görme anlamında gazetecinin önemli faktör olduğuna değinerek "Gazeteciler sayesinde eksiklerimizi görme şansına sahibiz. Gazetelerde hakkımızda olumsuz bir yazı yazıldığı zaman bunu fırsat olarak görüyoruz. Gazeteci benim hakkımda hep güzel şeyler yazarsa bunun kıymeti yok" dedi.

KARDEŞ: "BASINIMIZIN DAHA İYİ ÇALIŞMA VE DAHA MÜREFFEH ŞARTLARDA İŞLERİNİ YAPABİLMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM"

KGC Başkanı Tansel Kardeş, açılış konuşmasında kendilerine destek veren Belediye Başkanı Kerim Yılmaz'a teşekkür ederek "Bundan sonraki yıllarda nice iftarlarda birlikte olmak, daha iyi çalışma şartlarında, basınımızın daha müreffeh şartlarda işlerini yapabilmesi ve her türlü organizasyonda birlikte olmayı temenni ediyorum. Hepinize afiyet olsun" dedi.

YILMAZ: "GAZETECİLERLE BİR ARADA OLMAKTAN ONUR DUYUYORUM"

Kozlu Belediye Başkanı Yılmaz konuşmasında "Geleneksel olarak düzenlenen iftar programında basınımızın güzide temsilcileri, emektarlarımız, vatandaşın arka yüzü, icraatların görünmeyen yüzü siz gazetecilerimizle birlikte olmaktan onur ve kıvanç duyuyorum" dedi. Gazeteciler Başkan Kerim Yılmaz'dan gazetecilere ait Kültür Merkezi talep etti. Başkan Yılmaz, her zaman gazetecilerin maddi ve manevi yanında olduğunu belirterek, kültür merkezi ile ilgili gerekli çalışmayı yapacağının sözünü verdi.

KARAKAYA: "GAZETELERDE HAKKIMIZDA OLUMSUZ BİR YAZI YAZILDIĞI ZAMAN BUNU FIRSAT OLARAK GÖRÜYORUZ"

Kozlu Kaymakamı Karakaya ise gazetecilerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek şöyle konuştu; "Kozlu rüzgarı arkasına almış bir ilçemiz. Kozlu hak ettiği yere kısa sürede oluşacak. Zonguldak yerel basın noktasında çok önemli bir yere sahip. Bu şehre ayrı bir dinamizm veriyor. Bazı basın kuruluşları eleştirel haberler yazmadığı sürece biz kamu kurumlarıyla 'Körler sağırlar birbirini ağırlar' sözü var. Biz yaparız kendimiz beğeniriz, vatandaş da sesini duyurabilirse duyurur. Vatandaş sesini duyuramadığı takdirde iş eksik olur. Gazeteciler sayesinde eksiklerimizi görme şansına sahibiz. Gazetelerde hakkımızda olumsuz bir yazı yazıldığı zaman bunu fırsat olarak görüyoruz. Gazeteci benim hakkımda hep güzel şeyler yazarsa bunun kıymeti yok. Hep olumsuz yazarsa da bir olumsuzluk vardır. Gazetecilerimiz Zonguldak'ta ve Kozlu'da kamu hizmetinde görünmeyen kahramanlarımız."

Editör: Pusula Gazetesi