Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Gazeteci Yazar Hasan Ataman'ı, ölümünün 4. yılında, belediye meclis üyeleri ve belediye daire amirleri birlikte, isminin verildiği sokakta bir mini törenle andı. Belediye Meclisinin Nisan ayı olağan toplantısında konuşan Başkan Kantarcı, toplantı yapıldığı günün, hem ünlü Yazar-Şair Sabahattin Ali'nin, hem de Çaycumalı Gazeteci-Yazar Hasan Ataman'ın ölüm yıldönümüne rast geldiğini söyledi. Her iki değeri saygıyla andığını dile getiren Kantarcı, Hasan Ataman'ı anmak üzere, tüm meclis üyelerini, toplantı sonrasında, isminin verildiği sokağa davet etti. Mini anma toplantısına, belediye meclis üyeleri ve belediye daire amirlerinin yanı sıra CHP Çaycuma İlçe Başkanı Şeref Köktürk ve eşi Şükran Ataman da katıldı.

KANTARCI: ATAMAN ÇAYCUMA'NIN BİR DEĞERİDİR
Başkan Kantarcı burada yaptığı konuşmada, Ataman'ın Çaycuma'nın bir büyük değeri olduğunu söyleyerek, "Rahmetli Ataman Çaycuma için çok değerli çalışmalar yaptı. O her düşünen araştıran, konuşan kişi gibi çile çekti ve 12 Eylül'de hapis yattı. Cezaevinden çıktıktan sonra para kazanacak çok şey yapması mümkünken, gazeteciliği seçti. Gazetesinde hep Çaycuma'nın sorunlarını tartıştı, araştırmalar yaptı. Kendisini çok erken yaşta kaybettik. Rahmetli ile yaşadığı zamanlarda biz de zaman zaman tartışıyorduk, hatta küs olduğumuz zamanlar bile oldu. Ama belediye başkanı olunca yaptığımız işlerle ilgili övgü dolu yazılar yazdı, bizi hep yüreklendirdi. Biz de onun anısına yaşadığı evin bulunduğu sokağa adını verdik. Kendisini rahmetle anıyorum" dedi.

DÜNYANIN HER KÜTÜPHANESİNDE ÇAYCUMA İLE İLGİLİ KAYNAK ARARDI
Yapılan anmadan çok mutlu olduğunu söyleyen eşi Şükran Ataman ise, "Çok duygulandım. Hasan Çaycuma'nın değeriydi. Çok araştıran, çok okuyan, dünyanın bütün kütüphanelerinde kaynak arayan bir Çaycuma aşığıydı. Vefa çok önemli duygu. Sağ olsun Çaycuma Belediyesi bu sokağa adını verdi. Çocuklarımızla ben her gördüğümüzde çok duygulanıyoruz. Belediye Başkanımız Bülent Kantarcı'ya bu vefa dolu davranışından dolayı çok teşekkür ediyorum' dedi.