Zonguldakspor yeni sezon öncesinde iç ve dış transfer çalışmalarına devam ediyor. Kırmızı-lacivertli yöneticiler Okan Eken'in transferini bitirerek derin bir nefes alırken, Okan Eken ile birlikte oynayacak etkili bir golcü daha arıyor.

İki sezondur Cahit Terzi'nin takip ettiği Galatasaray'ın genç golcüsü Doğancan Davas ile irtibata geçen Zonguldakspor yönetimi bu futbolcu ile transferde büyük mesafe kaydetti.

ŞU ANDA GALATASARAY'IN İSVİÇRE KAMPINDA

2 sezon önce Erbaaspor'da geçtiğimiz sezon ise Çorum Belediyespor'da kiralık oynayan Doğancan şu anda Galatasaray'ın İsviçre kampında takımla birlikte idmanlara çıkıyor. Transferin kamp dönüşü bitmesi bekleniyor.

GALATASARAY'IN GENÇ YETENEĞİ

Futbola 2009 yılında Uzunköprü altyapısına başlayan Doğancan, daha sonra Galatasaray altyapısına transfer oldu. 2017 yılına kadar Galatasaray'ın çeşitli alt yaş kategorilerinde forma giyen 19 yaşındaki futbolcu, sarı-kırmızılı kulüp tarafından daha fazla süre alarak gelişim göstermesi için 3'üncü Lig takımı Erbaaspor'a kiralandı. 3'üncü Lig takımında 16 maça çıkarak 9 gol kaydeden orta saha oyuncusu, 1 sezon sonra bir başka 3'üncü Lig takımı Çorum Belediyespor'a kiralık transfer oldu.

ZONGULDAKLI SALİM UZUN İLE AYNI TAKIMDA OYNADI
Zonguldak Filyoslu olan golcü futbolcu Salim Uzun ile geçtiğimiz sezon Çorum Belediyespor'da forma giyen Doğancan Salim ile iyi bir iki olmuştu.

GEÇEN SEZON 14 GOLÜ VAR

Geçtiğimiz sezon Çorum Belediyespor'da başarılı bir yıl geçiren Doğancan çıktığı 35 maçta 14 gole attı. Geçtiğimiz yıl Çorum Belediyespor'da formasıyla Ziraat Türkiye kupasında 2, ligde 33 maç oynadı.

RESMİ MAÇLARDA 63 GOLÜ VAR

Doğancan Davas, bugüne kadar 218 resmi maçta 63 gol atarak ne denli kaliteli bir golcü olduğunu gösterdi.

U21 Ligi: 14 Maç/ 3 gol

Türkiye Kupası: 2 Maç

TFF 3. Lig: 52 maç/23 gol

U19 Türkiye Finalleri: 1 Maç/ 1 gol

Elit Akademi U19 Ligi: 63 maç/22 gol

Elit Akademi U17 Ligi: 17 maç/4 gol

Elit Akademi U16 Ligi: 30 maç/ 5 gol

Akdemi Ligi U15: 18 maç/ 2 gol

Akademi Ligi U14: 14 maç/3 gol

Editör: Pusula Gazetesi