Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, yerel Kanal-Z’de, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, MHP İl Başkanı Hamdi Ayan ve Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir ile birlikte katıldığı programda, soruları yanıtladı. Simge Kırlı’nın moderatörlüğünü yaptığı programda, Karakum ile Gümrük sahası arasında yapılması planlanan cami de tartışma konusu oldu.

Milletvekili Özbakır, şehitleri karşılayacak bir cami olmadığını belirterek, "Bizim düşüncemize göre bir şehit cenazesi geliyor, kimse camiye sığmıyor, herkes dışarıda kalıyor. Mümkünü olduğu kadar bunu karşılayacak bir camiye ihtiyacımız var. Her şeye rağmen bu cami yapılacak, bunun kararı alındı. Bizim isteğimiz böyle, karşı tarafın düşüncesi farklı olabilir. Biz bu kararı aldık. Bu konuyu tartışmanın bir manası yok” sözleriyle dikkat çekti. Diğer konukların şaşkınlığı arasında sözlerini devam ettiren Özbakır, daha sonra, “Mevcut camiler hep bir yerlere sıkıştırılmış. Çarşıdaki camilere bakın. Yan tarafında bitişik bina, alt tarafı dükkan… Acılık'taki camiye bakın, orası da öyle. Yakışır bir şekilde, güzellik ifade eden bir camiye ihtiyaç var” dedi.

Özbakır’ın gafını düzeltmeye çalışan AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun ise, "Orayı tek başına cami olarak düşünmeyin. Parklar, yaşam alanı da yapılacak. Çarşıdaki iki tane camimiz beş vakitte dolu oluyor. Sabahları biraz gelen sayısı az olabilir, ama diğer vakitlerde ikisi de dolu oluyor. Cenazemiz olduğu zaman, Acılık'taki cami bize yetmiyor. İnsanlar dışarıda kalıyor. Geçen Ereğli'ye gittik, aynı şey orada oldu. Kimse şehit cenazesinin gelmesini istemez. İnşallah böyle şeyler olmaz, ama bu oluyor işte. Cenaze namazlarında camiler yetmiyor. Bayramlarda yetmiyor. Türkün ve Müslümanlığın içinde bu var” dedi.

Özbakır, daha önce de aylardır gündemde olan arena stadyum talebi karşısında sarf ettiği, “Zonguldak’ın mevcut stadı zaten yapılıyor, o Zonguldak’a yeter. Zonguldak, arena gibi bir stadı kaldırmaz. Önce Birinci Lige çıkmamız lazım ki, stadı öyle düşünelim. Şu anda böyle bir şeyi talep etmek normal görünmüyor. Ama mevcut stadın tadilatı devam ediyor. Şimdilik o da Zonguldakspor’a yeter. Birinci Lige çıkarsa, talepler yapılır” sözleriyle, kente ve taleplere nasıl baktığını ortaya koymuştu.

Editör: Pusula Gazetesi