2015-2016 futbol sezonunda Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden Kilimli Belediyespor’da 5 futbolcu senet şoku yaşadı. Futbolcuları alacaklarını tahsil ettiği dönemde yapılan ödeme karşılığında futbolculara senet imzalattıran yönetim aradan geçen 1 yılın ardından bu senetleri icraya verdi. Zonguldak 1.İcra müdürlüğü ise futbolculara 1.5 ile 5 bin lira arasında değişen senetleri adreslerine postaladı. Futbolcular ve aileleri ise bu durum karşısında adeta şok oldu. Hem geçtiğimiz yılki alacaklarını tahsil edemeyen futbolcular bir de üstüne senet karşılığında boruçlandırılmanın ve icraya verilmenin de şokunu yaşıyor.

“FUTBOL TARİHİNDE BÖYLE SKANDAL GÖRMEDİM”

Kilimli Belediyespor yönetimi tarafından icraya verilen futbolculardan Emre Can Özbay’ın babası Güray Özbay olaya tepki göstererek görüşlerini dile getirdi. Güray “Oğlum Emre Can 2015-2016 sezonu Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden Kilimli Belediyespor’da forma giydi. Sezon boyunca tüm futbolcular maddi manevi sorun yaşadı. Sezon öncesi anlaşmaya varılan bedeller ödenmediği gibi arada yapılan ödemeler karşılığında oğlum Emre Can olmak üzere Aytunç Topaloğlu, Özgür Nezor, Yasin ve Canberk’e senet imzalattırdıklarını öğrendim. Futbolcuların alacaklarından yaklaşık yüzde 60’ı ödenmedi. Sezon sonunda bu futbolcular takımdan ayrılarak çeşitli kulüplere transfer oldu. Üzerinden 1 yıl geçmesinin ardından, futbolculara para ödenirken imzalattırdıkları senetleri Kilimli Belediyespor yönetimi tarafından icraya verildiğini öğrendik. Zonguldak 1.İcra Müdürlüğü tarafından tarafımıza gönderilen senette bin 500 lira borçlu olduğumuz görülüyor. Bu futbolcular hak ettikleri alacaklarını alamamalarına karşın bir de borçlu gösterilmeleri tam bir skandal. Türk futbol tarihinde böyle bir skandal kimse ne gördü ne duydu. Diğer futbolculara da 3 bin lira ile 5 bin lira arasında değişen senetler icraya verildi ve Aytunç Topaloğlu, Özgür Nezor, Yasin, Canbenk gibi futbolculara da 1.İcra Müdürlüğü’nden icra takibi başlatıldı." dedi.

Emre Can Özbak bu sezon Kozlu Belediyespor forması giyerken, Özgür, Aytunç, Yasin ve Canberk ise Devrek Belediyespor'da futbol yaşamlarına devam ediyor.

“HUKUKİ İŞLEM BAŞLATACAĞIZ”

Emre Can Özbay’ın babası Güray Özbay bu skandalın peşini bırakmayacaklarını, futbolculara imzalattırılan senetlerin hesabını hukuki yoldan soracaklarını ve haklarını arayacaklarını söyledi.

Editör: Pusula Gazetesi