TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Silivrispor ile Zonguldak Kömürspor, Pazar günü Silivri Stadyumu'nda karşılaştı. Karşılaşmada her iki takımın da taraftarı stattaki yerlerini alarak takımlarında destek verdi. Haklarında 'Spor Müsabakalarını Seyirden Men' cezası bulunan Silivrispor'un taraftar grubu lideri İrfan Erdoğan (40), Eray Baysal ve Gürkan Laçkın, takımlarını ve arkadaşlarını yalnız bırakmak istemedi. Stadyumun arka tarafında vinç getiren 3 taraftar, vincin sepetine girerek taraftara üçlü çektirdi, maç boyunca Silivrispor'a destek verdi.

Silivrispor Kulüp Yönetimi ile taraftar arasında çıkan tartışmalar sonrası 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna muhalefetten Spor Müsabakalarını Seyirden Men Tedbiri uygulan İrfan Erdoğan, Eray Baysal ve Gürkan Laçkın, Zonguldak Kömürspor maçında kiraladıkları vinçle takımına destek verdi. Stadyumun arka tarafına kurulan vincin sepetine çıkan taraftar lideri Erdoğan ve 2 arkadaşı, takıma destek verdi, taraftara üçlü çektirdi.

Silivrispor'un her zaman destekçisi olduklarını belirten taraftar grubu lideri İrfan Erdoğan, "Yönetimle yaşanan bazı tartışmaların ardından 6022 sayılı kanun gereği müsabakaları izlemekten men cezası aldık. Ancak takımımızı ve taraftarımızı yalnız bırakamazdık. Bir vinç tuttuk ve stadyumun yanına kurdurduk. 3 arkadaş üzerine çıkarak takımımıza yine taraftarımızla birlikte destek verdik. Biz cezamızın da kaldırılmasını istiyoruz. Çünkü her zaman takımımızın daha iyi yerde olmasını isteyen ve bu takıma gönül veren kişileriz" dedi.

Karşılaşma Zonguldak Kömüspor'un penaltından 26'ıncı dakikada attığı golle 1-0 sona erdi.

Editör: Pusula Gazetesi