Gökçebey Mehmet - Mithat Çanakçı Meslek Yüksekokulu öğrencileri 26 Şubat Salı günü ilçe kaymakamı Ökkeş Furkan Karakurt'u ağırladılar.

Yüksekokul'da gerçekleşen söyleşiye Gökçebey Kaymakamı Karakurt'un yanı sıra İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Emre Arslan, İlçe Emniyet Amiri Hasan Bektaş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Veli Cende ve Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hasan Özer katıldılar.

Yüksekokul öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdikleri söyleşi, Dr. Öğr. Üyesi Hasan Özer'in açılış konuşması ile başladı. Özer, konuşmasında Yüksekokul ile ilgili gelişmeleri yakından takip ederek katkılar sunan Kaymakam Karakurt'a öğrenciler adına teşekkür etti. Kaymakam Karakurt ise Gökçebey için Meslek Yüksekokulunun son derece önemli bir kurum olduğunu belirterek mevcut imkanların gelişmesi, öğrencilerin huzurlu ve güvenli bir ortamda eğitim almaları için yoğun çaba sarf ettiklerinin altını çizdi.

Söyleşide öğrenciler özellikle barınma ve ulaşım ile ilgili sorunlarını dile getirdiler. Öğrencilerin sorularının cevaplandığı soru - cevap bölümünün ardından söyleşiye Polis Memuru Erhan Çakmak ve İdris İbik'in gerçekleştirdiği bağımlılıkla mücadele sunumu ile devam edildi.

Programın sonunda öğrencilere emniyet mensupları tarafından "Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın" broşürleri dağıtıldı. Söyleşide ayrıca UYUMA uygulaması tanıtıldı. Akıllı telefon uygulaması olan UYUMA'nın uyuşturucu ile mücadele kapsamında etkin kullanımı için öğrencilere bilgilendirme yapılması ile söyleşi sona erdi.

Editör: Pusula Gazetesi