Genel Maden İşçileri Sendikası Şemsi Denizer salonunda yapılan CHP İl Danışma Kurulu toplantısında İstanbul Milletvekilleri Mehmet Akif Hamzaçebi, Gürsel Tekin, Yalova Milletvekili Muharrem İnce ve Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen'in referandum sürecine ilşkin verilen mesajları öne çıktı. Eski il ve ilçe başkanları ile milletvekillerinin de katıldığı toplantıda yapılan bazı konuşmalarda örgüte yönelik eleştriler de dikkat çekti. Örgütün bu yapı ile referanduma hazır olmadığını ve parti içi sorunların aşılamadığı yönünde sataşmaların ardından söz almak isteyenlere; "Söz verilecek" denilerek beklemeleri istendi.

Furat ve beraberindekilerin ısrarına rağmen bu defa söz hakkı verilmeyince salonda sesler yükseldi. Furat ile birlşikte hareket eden muhalif grupta yer alanların da tepki göstermesi üzerine tansiyon yükseldi. Pek çok partili CHP'nin kurmay isimleri salonda konuşturulmasıklerı gerekçesiyle tepkili.

Pusula'nın sorularını yanıtlayan Furat ise; "Bizim konuşmamızdan neden rahatsız oluyorlar. Bizi dinlemden bırakıp gittiler. Biz başka partiden mi geldik" diye tepkisini sürdürdü...

Editör: Pusula Gazetesi