ZONGULDAK merkezli 3 ilde fuhuş çetesine yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 4'ü yabancı uyruklu 13 kişi, sağlık kontrollerinden geçirilmek üzere Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi ek binaya getirildiler.

Gözaltına alınan zanlılar yüzlerinin görülmemesi için sıkı önlem aldılar.

Şüphelilerin ifadelerinin ardından gözaltı sayılarının artabileceği ve gözaltına alınanların arasında merkez ilçeye bağlı Beycuma beldesindeki bir köy muhtarının da olduğu öğrenildi.

OLAY NEYDİ?

ZONGULDAK merkezli 3 ilde fuhuş çetesine yönelik gerçekleştirilen operasyonunda 4'ü yabancı uyruklu 13 kişi gözaltına alındı. Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Büro ekiplerince Bülent Ecevit üniversitesi yakınlarında günlük kiralanan fuhuş evlerine yönelik operasyon düzenlendi.

Çeteyi takibe alan polis, fuhuş yaptırdıkları öne sürülen Kenan A., Sezai Ö., Erdal A., ve Nurhan K.'yı teknik takibe aldı. 2 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından operasyon için düğmeye basıldı. Zonguldak, Bartın ve Karabük'te 15 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda; Semih A, Cengizhan K, Sezai Ö, Erdal A, Nurhan K, Sebahattin C, K.A, Şahin A., Sadi Ö., Azerbaycan uyruklu J.T, G.O. ve I.A, Kırgızistan uyruklu G.A gözaltına alındı.

Gözaltına alınan ve fuhuş çetesinin lideri oldukları ileri sürülen Nurhan K., Erdal A., ve K.A.'nın operasyon esnasında otomobil ile kaçmaya çalıştığı ve Ankara yolu üzerinde yakalandığı öğrenildi. Nurhan K.'nın evinde yapılan aramalarda fuhuş amacıyla kullanılan cinsel içerikli haplar, fuhuşla ilgili alınan hesapların tutulduğu not defterleri, ok sayıda telefon ve sim kartlar ele geçirildi.

Editör: Pusula Gazetesi