Foliküler ünite ekstraksiyonu (FUE), kıl köklerinin cildinizden tek tek alınarak vücudunuzun başka bir noktasına yerleştirilmesi yoluyla gerçekleştirilen ilşemdir. Bu işlem yeni bölgedeki saçların daha gür görünmesini sağlar. FUE başlarda klasik foliküler ünite transplantasyonu tekniğinin yerini almak üzere geliştirildi. Bu prosedür bir deri parçasının veya kafa derisinin beraberindeki foliküllerle birlikte alınarak hedef bölgeye aktarılmasıyla gerçekleştirilmekteydi.

FUE saç ekimi uygulanan cilt veya saç kesitlerinin çevresindeki bölgeye uyum sağlamayarak bir "saç yığını" görünümüne yol açma olasılığı daha düşük olduğu için FUT işleminden daha popüler hale geldi. Ayrıca bu işlem, FUT işlemi gibi ciltte büyük iz bırakmamaktadır. FUE saç ekimi için en iyi aday, saçlarında seyrelme veya kellik olan, ancak çevre bölgede ekim işlemi için kullanılabilecek kadar saçı olan kişilerdir. Seyrelmiş veya kelleşmiş bölgeye uygulamak için yeterli miktarda sağlıklı veya gür saça sahip değilseniz FUE saç ekimi için uygun aday olmayabilirsiniz.

FUE saç ekimi ne kadara mal olur?

FUE tekniğinin saç ekim maliyeti Türkiye dışında 5.000 ila 15.000 ABD doları arasında seyretmektedir. Tabii söz konusu fiyatın TL bazında Türkiye'de hemen hemen aynı olduğunu düşünebiliriz.

FUE saç ekiminin nihai maliyeti;

  • Ne miktarda saç alınıp ekildiğine,
  • Yaşadığınız bölgede bu işlemi gerçekleştirebilecek kaç doktor bulunduğuna,
  • Doktorunuzun ne sıklıkla FUE saç ekimini gerçekleştirebileceğine,
  • ve doktorunuzun ne kadar deneyimli ve talep gören birisi olduğuna bağlıdır.

Çoğu sağlık sigortası planı buna benzer kozmetik prosedürleri kapsamadığından, yüksek ihtimalle saç ekimi işlemi için ilave ücret ödemeniz gerekecektir. Ayrıca işlem sonrası oluşabilecek ağrı veya diğer muhtemel yan etkiler için gerekecek reçeteli ilaçları da bu ödeme planına dahil etmelisiniz. Maliyeti hesaplarken iyileşme süreci için işten alacağınız izni de hesaba katmalısınız. Zira bu işlem, evde 3 ila 4 gün geçirmenizi gerektirebilir. Çoğu şirket tıbbi izin politikalarına saç ekim işlemini dahil etmez.

FUE Saç Ekimi Fiyatları

Yaşınız ilerledikçe saçların üç fazdan oluşan yeniden büyüme döngüsü, foliküller tekrar saç çıkaramayacak raddeye gelene dek giderek kısalır. Bu süreç herkes için farklı işlemektedir. Bazı insanlar 20'li yaşlarında kellikle karşılaşırken, bazıları çok daha sonra karşılaşır. FUE saç ekim işlemi yaşlanmış folikülleri saç çıkabilme yetisine sahip yeni foliküllerle değiştirerek saçları onarır. Ekim işleminin ardından foliküller kan damarları vasıtasıyla beslenecek ve daha evvel seyrelme veya kellik görülen bölgede saç çıkmaya başlayacaktır.

FUE veya diğer saç ekimi fiyatları, saç ekim uzmanının harcadığı emeğe bağlıdır. Bu çerçevede FUE saç ekim işlemi ve maliyetini etkileyen faktörler şöyle özetlenebilir:

Doktorunuz ekim gerçekleştirilecek bölgeyle birlikte foliküllerin alınacağı bölgeyi tıraş eder. Mikro punch aletiyle foliküller cildinizden çıkarılır. Saç ekim uzmanı daha sonra bir iğne veya başka bir küçük keskin alet vasıtasıyla foliküllerin yerleştirileceği yere bir dizi küçük kesi yapar. Foliküller kesilere yerleştirilir. İyileşmesi için bölge temizlenerek sarılır. FUE saç ekimlerinde tedavi edilmesi hedeflenen alanı en çok kafa derisi teşkil etmektedir.