Batı Karadeniz Bölgesinin fuarcılık sektörü bakımından geliştirilmesi ve stratejik ticari arz ve talep buluşma noktası haline getirilmesinin istişaresi Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası'nın ev sahipliğinde yapıldı

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş'ın ve Ticaret Bakanı Başdanışmanı/ TOBB Türkiye Fuarcılık Sektör Meclisi Başkanı Sayın Cihat Alagöz'ün katılımları ile Çaycuma Belediyesi SEKA Sosyal Tesisleri'nde Çaycuma TSO'nun ev sahipliğinde gerçekleşen bölgenin fuarcılık sektörü bakımından geliştirilmesi ve stratejik ticari arz ve talep buluşma noktası haline getirilmesinin istişaresi amaçlı toplantıya ilginin yoğun olduğu dikkat çekti.

Zonguldak, Bartın ve Karabük illerinin Belediye Başkanları ile Ticaret ve Sanayi Odaları başta olmak üzere Siyasi Parti il ve ilçe başkanları ile temsilcilerinin katıldığı toplantıda Bölgede Fuarcılık Sektöründeki gelişmeler ve yapılması gerekenlerle ilgili bilgi paylaşımı yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Çaycuma TSO Yönetim Kurulu Başkanı Zekai Kamitoğlu şunları söyledi; "Bundan önceki fuarlar Sayın Valilerimizin de desteği ile gerçekleştirildi ve geçen yıl ilçemizde Yapı Mobilya ve Dekorasyon Fuarı'nın ikincisi; Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın üçüncüsü yapıldı. Her iki fuarı da yaklaşık 50'şer bin ziyaretçiyi ağırlayarak başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Sayın Kaymakamımız ve Belediye başkanımız ile birlikte katılımcı firmaları fuar kapanışlarında ziyaret ettiğimizde hepsinin de yüzleri gülüyordu. Sonrasında da katılımcı firmalar bizlere memnuniyetlerini bildirmişlerdir.

Bildiğiniz gibi 18-21 Temmuz'da 3. Yapı Mobilya ve Dekorasyon Fuarımız var. Bu yıl da en güzel şekilde bu fuarımızı gerçekleştireceğiz. Öncelikle bu fuarımıza buradaki katılımcıların hepsini davet ediyorum.

Ticaret Bakanı Başdanışmanı Sayın Cihat Alagöz'ün daha önce dediği gibi fuarları sürdürebilir kılmak hakikaten uzun ince bir yolmuş. Geçen yıl başarı ile bitirdiğimiz fuarların ardından bu yıl ekonomik açıdan ülkemizin ve sanayicilerimizin de sıkıntıda olması itibari ile bir takım olumsuzluklar yaşadık ama hazırlıklarımızda bu olumsuzlukları bertaraf etmeye çalıştık. Çünkü bölgemizin önemli bir gelişim gösterdiği bu sektöre önem veriyoruz.

Bu nedenle fuarcılık konusunda bilgisi ve tecrübesi olan TOBB Türkiye Fuarcılık Sektör Meclis Başkanı ve Ticaret Bakanımızın Başdanışmanı Sayın Cihat Alagöz'ün bu bilgi ve tecrübelerinden yararlanmaya her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var diye düşünüyorum ve bu toplantıyı önemsiyorum.

Bulunduğumuz coğrafyada Türkiye'nin de ihtiyacı olan, aynı zamanda Başkenti de içine alan, Türkiye'nin güney ve kuzey aksını birbirine bağlayan çok büyük projelerden bahsediliyor. Bu projeler bizi ve çevre illerimizi de ekonomik anlamda yakından ilgilendiriyor.

Burada yapılacak projeler, ekonomik anlamda hepimizi tahmin edemeyeceğiz kadar farklı yerlere götürecektir. Ama sosyal ve kültürel anlamda ilçemiz ve çevresinin çok daha kozmopolitleşip bu durumdan olumsuz etkileneceği de aşikardır. Bu projelerin uygulanabilirliği Filyos Vadisinin kamulaştırılması ve Limanın bitme aşamasına gelmesi ile daha da anlam kazanmıştır.

Madem ki bu projeler uygulama aşamasına gelmiş, madem ki ülkemizin savunma sanayi ve ekonomik anlamda bu projelerin hayata geçmesine ihtiyacı var, o zaman bize düşen bu projeler uygulanırken çok daha dikkatli olup onları doğru bir şekilde konuşlandırmamız olacaktır.

Planlanan yatırımların çevreye duyarlı, teknolojik ve ekonomik altyapısını dört dörtlük hayata geçirecek şekilde gerçekleşmesi için en doğru karar mekanizmalarını oluşturabilmemiz gerekiyor. Var olduğunu bildiğimiz, muhtelif çevrelerde konuşulan bu yatırımların doğru hayata geçmesi kapalı kapılar ardında alınan kararlarla değil, ortak akılla birlikte hareket edebilen, buradaki katılımcılarla alınacak kararlara bağlıdır. Bölgenin sahipleri olarak bu kararlara katılmak en doğal hakkımızdır diye düşünüyorum".


Editör: Pusula Gazetesi