Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'nde ilki açılan 'Batı Karadeniz Yapı Dekorasyon ve Mobilya Fuarı'nda stant açan Çaycumalı firma 'Talat Yurtbay Mobilya'nın standından ziyaretçilere dört gün boyunca ney dinletisi sunan 69 yaşındaki Ney Sanatçısı Emin Yalın, 4 gün boyunca fuar ziyaretçilerini mest etti.

Zonguldak Belediye Bandosu'nda yetişten ve şu anda Bartın Kültür Merkezi ile Çaycuma Belediye Bandosunda görev yapan Ney Sanatçısı Yalın 1989 yılında ney ile tanıştığını söyledi. Yalın ; "1966 yılında Zonguldak Belediye Bandosu'nda yetiştim. O zamandan beri müzik yarışı devam ediyor. Bu standa firma tarafından davet edilmekten oldukça mutluyum. Vatandaşlarında ilgisi oldukça fazla. Ney sesini duyunca oturup dinliyorlar. Hoşlarına gidiyor. Rahatsız olan yok. Bana bu fırsatı sunan Yurtbay Ailesine çok teşekkür ederim"dedi.

Asıl mesleğinin inşaat elektrikçiliği olduğunu ve ancak müziği çok sevdiğini belirten Emin Yalın; "Geçen yıl Çaycuma'da çok sayıda öğrencim vardı. 2002 yılından beri Gençlik Merkezi ve Halk Eğitim Merkezleri'nde yan flüt ve ney eğitimi veriyorum. Bugüne kadar bir çok öğrenci ve din görevlilerine ders verdim. Batın Kültür Merkezi'nde Türk Müziği korosundayım. Ondan önce Bartın Belediyesi'nde 26 yıl Türk Sanat Müziği dalında emek verdim"şeklinde konuştu.

Talat Yurtbay Mobilya'nın sahiplerinden Yaşar Yurtbay, Ney Sanatçısı Emin Yalın'ın fuara ayrı bir renk kattığını ve ilgi çektiğini ifade ederek katkısından dolayı teşekkür etti.

Editör: Pusula Gazetesi