Fransa Ulusal Orman Ajansını temsilen Fransa Araştırma Enstitüsü Uzman Elisabeth Tabone ve Etty Colombel, Orman Zararlıları ile Mücadele Dairesi Başkanlığından Şube Müdürleri Akın Emin ve Özgür Toprak, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma ABD Doç. Dr. Hilal Tunca, Dış İlişkiler Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığından Odak Noktası Kamuran Özbay, Biyologlar Sezer Kaya ve Gülçin Ekemen' den oluşan teknik heyet Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu' nu makamında ziyaret ettiler.

Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu tarafından teknik heyete Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü teşkilat yapısı ile yapılan ormancılık faaliyetleri hakkında sunum eşliğinde bilgiler verildi.

Heyet daha sonra Gökçebey Orman Fidanlığı kampüsünde bulunan Orman Zararlılarıyla Mücadele Laboratuvarında incelemelerde bulunarak "Thaumetopoea pityocampa, ve " yumurta parazitoitlerinin Hyphantria cunea, Cydalima perspectalis Leptoglossus occidentalis laboratuvarda üretimi konusunda bilgi alışverişleri ve üretim teknikleri hakkında bilgiler aldı. Fidanlık çalışmalarının yerinde görülmesi ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verilmesinin ardından teknik heyet Bölge Müdürlüğünden ayrıldı.

Teknik Heyet' in inceleme ve ziyaretine Bölge Müdür Yardımcısı İsmail Çetin, Orman Koruma Şube Müdürü, Fidanlık Müdürü ve mühendisleri eşlik etti.