Kdz. Ereğli Belediye Meclisi 2018 yılı Ocak ayı meclis toplantısının ikinci oturumu bu gün Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Nikah Salonu'nda yapıldı. Gündem öncesi konuşma yapan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Kırmacı'daki katı atık toplama alanının rehabilite edilerek mesire alanı olarak halka açılacağını söyledi.

Çöplük mesire alanı olacak
Proje hakkında belediye meclis üyeleri ve gazetecilere bilgi veren Uysal, 7 milyon TL'ye ihalesi yapılan projenin 365 gün içerisinde tamamlanarak hayata geçirileceğini dile getirdi. Uysal konuşmasında şu bilgileri verdi; "Göreve geldikten sonra işlemlerimiz veya takiplerimiz başlamıştır. En sonunda bu çöplük için proje ihalesi çıkarıldı. Sözleşme tarihi 27.12.2017. Yer teslimi imzalandıktan 15 gün sonra sözleşme bedeli 7 milyon 242 bin TL. Bitiş süresi 365 gün, yani bir yıl sonra bu Kırmacı'daki 35 dönümlük arazi çöplük olmaktan kurtarılıyor. Bunu da sizlerle paylaşmak istiyorum. Ben bunu çok önemsiyorum. Bu konuda konuşmak, paylaşmak isteyen arkadaşlar vardır ama çöplük yığınları çok tehlikeli orada biliyorsunuz ve de gördüğünüz gibi hayvanların dolaştığını gördünüz mü? Fotoğrafta benim dikkatimi çekmişti. Birkaç kez izledikten sonra gördüm ancak, o bölgede sizlerin de bildiği gibi sadece hayvanlarda değil insanlarda çocuklarda olabilir. Orada patlamalar olduğu zamanda can kayıpları da yaşanabilir ve bunun da açıklamasını asla ve asla yapamayız. Zaten resimlerde de, video gösteriminde sizin de gördüğünüz gibi göreve geldikten sonra burada yangınlar çıktı ve bunlarda söndürülürken tüm itfaiye birimleriyle beraber bu yangınları söndürdük. Baya bir uğraşla bu işi sonlandırdık. Toplumla belki de basınla da sizlerle paylaşmadık ama bugün sizlerle paylaşmayı uygun gördük. Şimdi "burada neler yapılacak?" derseniz, çevresi yaklaşık 2 metre çitle çevrilecek ve peyzajı tamamen yapılacak. Seyir terası olacak şekilde de planlandı. Bitki örtüsünün hangi tür ağaçların olacağına kadar hesaplandı. Görüntü hoş olsun diye seyir terasının alt tarafında küçük, üst tarafında daha uzun ağaçlar olacak. Dikkat ettiyseniz burada bir yol ve deniz var. Tabi ki bu bitki peyzajı denizi de kapatmayacak şekilde yapılacak. Burası önümüzdeki yıllarda denize kadar yeni bir yaşam alanı olacak. Teraslamaları da bitirdikten sonra belki de 35 dönümün üzerinde yeni bir alan kazanacağız. Deniz ve doğa ile beraber hep birlikte yaşayacağız."
Başkan Uysal'ın konuşmasının ardından gündemde bulunan maddeler görüşülerek karara bağlandı. Meclisin sona ermesinin ardından ise Meclis Üyeleri'ne Kdz. Ereğli Belediyespor'un atkısı ve beresi hediye edildi. AK Partili Meclis üyesi Yusuf Kalay'ın doğum günü olması sebebiyle meclis üyesi arkadaşları tarafından kendisine doğum günü pastası kesildi.

Editör: Pusula Gazetesi