Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde Kubbet-üs Sahra'nın mimari olarak benzeri olarak yapılan mescidin yapımı tamamlandı. Mescit yakın süreçte ibadete açılacak. Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz ise ABD Başkanı Donald Trump'un Kudüs'ün İsrail'in başkenti olarak tanıdıklarını belirten açıklamasına tepki göstererek, Kozlu'nun Kudüs'ün simgesi olacağını ifade etti.
Hz. Muhammed'in miraca çıkarken bastığına inanılan kayaya inşa edilen Kubbet'üs Sahra'nın benzeri mimarisi olarak yapılan mescidin inşası tamamlandı. 200 kişinin namaz kılabileceği mescidin dış mimarisinde renkli taşlar ve mozaik süslemeler kullanıldı.

"Türkiye'de bir ilk"
Hayır sever bir iş adamı tarafından yapılan mescit, son çalışmaların da tamamlanması ile ibadete açılacak. İki yıldır süren sona gelinen inşa çalışmalarını aktaran Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz, mescidin Türkiye'de bir ilk olduğuna vurgu yaptı.
Yılmaz, "Kubbet-üs Sahra benzeri bir eserin Kozlu'ya kazandırılmasının huzur ve mutluluğu içerisindeyim. Kubbet-üs Sahra benzeri mescidin Kozlu'da yapılması ve Türkiye'de tek olması bize gurur veriyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. En azından o havayı teneffüs edemeyenler buraya gelerek onu yaşayabilecekler" diye ifade etti.

Mescidin karşısına Mescid-i Aksa camii yapılacak
Kubbet-üs Sahra'yı andıran mescidin karşısına da Mescid-i Aksa camii yapılacağını da aktaran Başkan Yılmaz, "Yeni hizmete açılmış olan Kaymakamlık binamızın yanına da Kudüs'ü burada yaşatmak adına Kubbet'üs Sahra benzeri mescidin hemen karşısına da Mescid'i Aksa mimarisinde bir cami yapmayı düşünüyoruz. İnşallah kaymakamımızın, valimizin, müftümüzün destekleri ile beraber hayırsever vatandaşlarımızın yardımlarıyla Mescid-i Aksa camii yaparak Kozlu'yu o anlamda Kudüs'ün simgesi olur. İnsanların oraya gidip görmekteki hevesleri gidemeyenler için indirgenmiş olur. Ancak oralar gidip görülmesi gereken yerler" diye konuştu.

ABD Başkanı Trump'a "Kudüs" tepkisi
Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'un Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdıklarını belirten skandal açıklamasına tepki gösteren Başkan Kerim Yılmaz, şöyle dedi:
"ABD Başkanı Donald Trump'un Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak saydığını ilan etmesini çok esef ve nefretle kınıyorum. Böyle bir söylem dünyada bir başkana yakışmayacak söylem. Sonuçta bizde bir güç varsa o gücü tüm dünya insanları arasında ortak payda etmek gerekir. Ne kadar çirkin yüzlerinin olduğu belli. Kudüs'ün İslam coğrafyasında önemi çok yüksektir. Müslümanlar için çok kıymetlidir. Bu değerlerin bir tanesini alıp diğerlerini yok saymak gerçekten yapılan bir ayıptır, ihanettir. Bu siyonizmin, emperyalist güçlerin işgalinden sonra İsrail'in oraya yerleşmesinden sonra Müslümanlar büyük zulüm altındadır. Hergün şehitlerimiz oluyor, insanlarımız ölüyor orada. Bu zulme bir şekilde dur denilmesi lazım. İnsanlık bunu hak etmiyor. İnanç bunu hak etmiyor. Dolayısıyla tabii ki biz Kudüs'ün bu şekilde tek bir devletin başkenti ilan edilmesini esefle kınıyoruz. Allah bildiği gibi yapsın. Gerçekten üzüntü içerisindeyiz. Huzurumuzu kaçırdılar. İnançlara saygılı olmak gerekir. Ülkemizde sinagoglar açıldı, kiliseler açıldı".

Editör: Pusula Gazetesi