Merkezi İstanbul’da bulunan Zonguldak İli Devrek İlçesi Sosyal, Kültürel Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin düzenlediği “Devrekliler Gecesi”, Pendik ilçesinin Altkaynarca semtindeki Salon Yıldız’da (Türk Metal Sendikası Sosyal Tesisleri) gerçekleştirildi. Geceye; AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, Devrek Belediye Başkan Yardımcısı Çetin Bozkurt, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş, GMİS Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam, Devrek Engelliler Derneği Başkanı ve Zihinsel Özürlüler Federasyonu Genel Sekreteri Songül Malkoç ile çok sayıda Devrekli katıldı.

Zonguldak İli Devrek İlçesi Sosyal, Kültürel Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Vedat Atasoy, gecede yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

ATASOY: “KARARLIYIZ, ÇÜNKÜ BİZ ZONGULDAKLIYIZ”

“Günümüz şartlarında hayatın her karesindeki zorluğu kadar dernekçiliğin de zorlukları olmakla beraberinde, işte böyle birlik ve beraberliğimizle tüm zorlukları aşmakla kararlılığımızı belirtmek için buradayız. Gecemizin amacı; Zonguldak’ta yaşayan Zonguldaklılar ile İstanbul’da yaşayan Zonguldaklılarla bir araya gelmektir. İnsani ve ahlaki değerlerimiz, insan sevgimizle dernekçiliğin gerektirdiği sosyal, kültürel ve dayanışmayı kendimize ilke edinerek, her geçen gün daha da güzel yarınlara bakabilmenin çabasında ve azmindeyiz. Memleketimizin bağrından kopup büyük şehirlere yerleşerek, yaşam mücadelemizi veriyoruz. Bir araya gelmenin bizlere, hepimize paha biçilemez manevi bir değer kazandırıyor. Şartlar ne olursa olsun birlik ve beraberliğimiz, böylesine güzel gecelerimiz devam edecektir. Çünkü biz kararlıyız, çünkü biz Zonguldaklıyız.”

AKDEMİR: “BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE OLUNCA, TÜM ZORLUKLARI AŞMAK KOLAYLAŞIR”

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ise, “Büyük şehrin büyük derdi vardır, yaşamak, ayakta durabilmek zordur. Ama birlik ve beraberlik içinde olunca, tüm zorlukları aşmak da kolaylaşır. Görüyorum ki, son zamanlarda büyük şehirlerde yaşayan insanımız, bunun farkına varabildiklerini, güçlü olabilme, ayakta kalabilme adına derneğe, dernekçiliğe katkıda bulunuyorlar. Böyle düşünen yürekleri, hemşehrilerimi kutluyorum” diye konuştu.

ULUPINAR: “SİZLERLE BİRLİKTE OLMANIN ONURUNU, MUTLULUĞUNU YAŞIYORUM”

AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar da, yaptığı konuşmada, “Zonguldak’ımızın 90’lı yıllardan sonra büyük şehirlere göç ettiğini ve büyük şehirlerdeki hemşehrilerimizin dernekler çatısı altında bir araya gelerek, kültürümüzü, kaynaşmayı, dayanışmayı yaşayarak, birlik ve beraberliklerini pekiştirme çabasında olduklarını görmek, bilmek sevindirici. Aranızda olmaktan çok mutluyum. Sizlerin içinden biri olarak TBMM’de Zonguldak Milletvekiliyim. Her zaman sizleri orada temsil etmek, sizlerle birlikte olmanın onurunu, mutluluğunu yaşıyorum. Her zaman da sizlerle olacağım” dedi.

Gecede sahne alan yerel sanatçı Şevket Doğan’ın söylediği şarkı ve türkülerle, coşan davetliler, bol bol oyun oynadılar ve dans ettiler.
Editör: Pusula Gazetesi