Alevi Kültür Dernekleri Zonguldak Şubesi&[#]8217;nin düzenlediği &[#]8220;Gelin Canlar Bir Olalım&[#]8221; temalı dayanışma gecesi, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Şemsi Denizer Salonu&[#]8217;nda yoğun katılımla gerçekleşti. Geceye; MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, MHP Merkez İlçe Başkanı Gürkan Gülay ve MHP Yönetim Kurulu üyeleri, Zonguldak Belediye Meclis üyeleri Mahmut Gülenç, İzzet Bildirici, CHP Kilimli İlçe Başkanı Filiz Karademir ve Yönetim Kurulu üyeleri, DSP Kozlu İlçe Başkanı Serdar Araz ve Yönetim Kurulu üyeleri, Halkların Demokratik Kongresi Kurucu Üyesi ve Tüketici Hakları Derneği Şube Başkanı Ali Topaloğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri, Zonguldak TSO Başkan Adayı Şenol Altuntaş, Erzincanlılar Derneği Başkanı Mehmet Yalçın, Artvinliler Derneği Başkanı Osman Bekaroğlu, KESK Dönem Sözcüsü ve BES Şube Başkanı Hayri Anıl Çetin&[#]8217;in yanı sıra, çok sayıda vatandaş ve dernek üyesi katıldı.

Gecenin sunuculuğunu Sevim Arı yaptı. Gecede konuşan Dernek Başkanı Mehmet Kaplan, geceye katılan tüm katılımcılara teşekkür etti. Erdemir Musiki Deneği Türk Halk Müziği &[#]8220;Anadolu Erenler&[#]8221; Grubu, Anadolu&[#]8217;nun seslerinden, tarihten günümüze kadar gelen ozanların sözlerinin ve değişlerinin yer aldığı sinevizyon eşliğinde Anadolu Aleviliği&[#]8217;nin bu topraklardaki değerlerini günümüze taşıdı. Aleviliğin bu topraklara ait olduğunu ve bu topraklarda mazlumun, ezilenin, haksızlıklara uğrayanların, direnen ve mücadele edenlerin sesi olduğunu ifade eden ve Şeyh Bedreddin&[#]8217;den Pir Sultan&[#]8217;a, Şah Hatayi&[#]8217;den günümüze, Aşık Veysel&[#]8217;den Mahsuni Şerif&[#]8217;e, Sivas&[#]8217;ta katledilenlere kadar olan tarihsel hafızamızı değiş ve türkülerle yeniden canlandırdılar.

Gecede sahne alan bölgemizin yakından tanıdığı sanatçı İrfan Kılıç, sevilen türküleri seslendirdi. İrfan Kılıç türküleriyle ile halay çeken topluluk, geceyi coşku ile bitirdi.

Katılımcılar, Dernek yönetiminden bu tür etkinliklerin tekrar edilmesini istedi.
Editör: Pusula Gazetesi