Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, geçtiğimiz Pazar gününü bir dizi ziyaretlerle değerlendirdi. Başkan Posbıyık, beraberinde; Belediye Başkan Yardımcısı Özkan Özyağcı, Belediye Meclis üyeleri Hamdi Çakır, Cumhur Nalcı, Fehmi Karaarslan ve eski Belediye Meclis üyelerinden İsmet Koç ile birlikte çeşitli rahatsızlıklarından ve geçirdikleri ameliyatlardan dolayı evlerinde istirahat eden bazı vatandaşları ziyaret ederek, şifa diledi. Belediye Başkanı Posbıyık ve beraberindekilerin Pazar günü gerçekleştirdikleri en önemli ziyaret ise, eski Belediye Başkanı Ruhi Cöbekoğlu’na yapıldı. Konuklarını, Yalı Caddesi’ndeki Yalı Apartmanı’nda bulunan dairesinde misafir eden Ruhi Cöbekoğlu, Başkan Posbıyık ve beraberindekilere teşekkür etti. Sağlık durumu iyi görünen duayen siyaset adamı, Belediye Başkanı Posbıyık ve beraberindekilerle eski Ereğli ve anılar üzerine güzel bir sohbet gerçekleştirdi. Başkan Posbıyık ile birlikte kendisini ziyaret eden Belediye Meclis üyelerinin babaları ile olan anılarını anlatan Cöbekoğlu, anlattıklarıyla zaman zaman güldürdü, zaman zaman da hayrete düşürdü. Ereğli ile ilgili pek çok kimsenin bilmediklerini anlatan ve bazı anlarda duygulandığı gözlenen Cöbekoğlu, konuklarıyla bol bol hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Ruhi Cöbekoğlu’nu evinde ziyaret eden ve kendisine çiçek takdim eden Belediye Başkanı Posbıyık da, selefinin sağlıklı olmasından mutlu olduğunu söyledi. Geçtiğimiz günlerde kardeşi Seydi Cöbekoğlu’nu kaybeden Ruhi Cöbekoğlu’na bir kez daha metanet dileyen Başkan Posbıyık, “Ruhi Ağabey, yakın zaman önce büyük bir acı yaşadı. Onun üzerine de rahatsız olduğunu ve evinden çıkamadığını öğrendim. Meclis üyesi arkadaşlarımla birlikte kendisini ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerimi paylaşmak istedim. Değerli Başkanımızın sağlığı bizim için çok önemli. Onu hep böyle dinç ve sağlıklı görmek istiyoruz. Maşallah hafızası hala mükemmel ve her ziyaretimizde aklımıza gelmeyen birçok gerçeği paylaşıyor bizlerle. Onunla sohbet etmek, onun deneyimlerinden yararlanmak hepimiz için önemli. Sağlıklı olduğunu görmek de bizleri mutlu etti” dedi.

Pazar gününü özellikle rahatsızlıklarından dolayı evlerinden çıkamayan ya da yakın zaman önce tıbbi operasyon geçiren bazı vatandaşları ziyaret ederek değerlendiren Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ilk olarak Köseler Mahallesi’nde ikamet eden ve karaciğer rahatsızlığı geçiren Zeki Erkez’i ziyaret etti. Erkez Ailesi tarafından Bahar Sokak’taki evlerinde misafir edilen Başkan Posbıyık ve beraberindekiler, Zeki Erkez ile bir süre sohbet ettiler. Kemoterapi tedavisi devam eden Zeki Erkez ve ailesi de Belediye Başkanı Posbıyık’ın gerçekleştirdiği ziyaretten dolayı teşekkür duygularını ifade ettiler. Başkan Posbıyık, Zeki Erkez’e gerçekleştirdiği ziyaretin ardından aynı apartmanda bulunan ve kısa süre önce çocukları dünyaya gelen Elif Koç Ziyansız ve Fırat Ziyansız çiftini ziyaret etti. Genç çiftle bir süre sohbet eden Başkan Posbıyık, dünyaya “merhaba” diyen küçük Kayra ile hatıra fotoğrafları çektirdi. Minik yavruya sağlık ve güzel bir hayat dileyen Başkan Posbıyık, Elif ve Fırat çiftini de tebrik etti.

Belediye Başkanı Posbıyık ve beraberindekiler, bu ziyaretlerin ardından da Ali Hasan Zafrak’ın evine geçtiler. Kışla’nın tanınan isimlerinden biri olan ancak geçirdiği rahatsızlık sonrası evinden çıkamayan Zafrak ile bir süre sohbet eden ve kendisine şifa dileyen Belediye Başkanı Posbıyık, 3 Nolu Orta Sokak’ta gerçekleştirilen bu ziyarette güzel de bir sürpriz yaşadı. Zafrak Ailesi’nin komşularından birinin çocukları olan 3 yaşındaki Eren Gökmen’in, Başkan Posbıyık’ı görür görmez, “Başkan Dedeciğim, sen beni görmeye mi geldin?” diyerek sarılması ve dakikalarca Başkan Posbıyık’ın kucağından inmemesi, yüzlerde tebessüm yarattı. Başkan Posbıyık da, kendisine en güzel ve en anlamlı sevgilerden birini gösteren Eren’e hediye vererek onu mutlu etti.

Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve beraberindekiler, bu ziyaretin ardından da ilk olarak Kışla 7 Nolu Bayır Sokak’a geçtiler. Kısa bir süre önce ameliyat olan Turan Mumcu’yu ziyaret eden Belediye Başkanı Posbıyık, bu ziyaretin sonunda da Karagöz Sokak’ta ikamet eden ve yaklaşık 8 sene önce geçirdiği felç sonucu yatalak kalan Bekir Alagöz’ün evine konuk oldular. Alagöz Ailesi ile bir süre sohbet eden ve Bekir Alagöz’ün sağlık durumu hakkında bilgi alan Başkan Posbıyık, ihtiyaç duyulan her an aileye yardım etmeye hazır olduklarını söyledi.

Belediye Başkanı Posbıyık, son olarak da, beraberinde Başkan Yardımcısı Özyağcı ve Belediye Meclis üyeleriyle birlikte Karagöz Sokak’ta ikamet eden ve vücudunun bir kısmı felç olan Yılmaz Karakaya ile Kestaneci Mahallesi’nde ikamet eden ve karaciğer nakli için sıra bekleyen Necmi Karataş’ı evlerinde ziyaret ederek Allah’tan şifa diledi.
Editör: Pusula Gazetesi