Alaplı Yağlı Güreşleri yapıldı... paylaşan: pusula67televizyonu

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde 15 temmuz hain darbe girişimi sonrası 2 yıl ertelenen yağlı güreş müsabakalarının 29. su, Alaplı Belediyesi önünde düzenlenen törenle başladı.. Alaplılı vatandaşların ve siyasetçilerin yoğun ilgi gösterdiği törenlere CHP Zonguldak Milletvekilleri Şerafettin Turpçu, Ünal Demirtaş, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın, Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, Kdz.Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Atay ve Belediye Meclis üyesi Reşat Latif, CHP İl Başkanı Ahmet Altun, AK Parti Alaplı İlçe Başkanı Mustafa Yavuz, CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakcı, MHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Rahman Demirtürk, Türk Metal Sendikası Kdz.Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan, Alaplı TSO Başkanı Recep Ocak ve GMİS Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu katıldı.

"BU ÜLKE DARBELERDEN ÇOK ÇEKTİ!.."

Alaplı çarşı esnafı selamlamasının ardından güreş müsabakalarının yapıldığı alana geçildi. Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından konuşan Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin; 15 temmuz darbe girişimini ardından müsabakaların 2 yıl ertelendiğinin altını çizerek; "Babam Seçkin Tekin Alaplı'da yıllarca belediye başkanlığı yaptı. 80 darbesini çok iyi hatırlıyorum. Babam o zaman görevden alındı. Çok zor günler geçirdik. Aradan 37 sene geçti. Falan ülkede hainlik hala bitmedi. Çok şükür biz bu darbe girişimini halkımızla birlikte atlattık. Bugün burada güreş müsabakalarının 29. için buluştuk. Güreşlerin kıran kırana geçmesini temenni ediyorum", dedi.

"ALAPLI'DAN BİRÇOK KIRKPINAR GÜREŞÇİSİ ÇIKACAK!.."

Ardından söz alan CHP Zonguldak Mİlletvekili Ünal Demirtaş, Kırkpınar Güreşlerinin bu yıl 656. sının yapıldığını hatırlatarak; " Bu yıl 29. su düzenlenen Alaplı Pehlivan yağlı güreşlerinden birçok Kırkpınar Pehlivanı çıkacağına inancım tamdır. 650 yıllık geleneğimizi yaşatan Alaplı Belediye Başkanımız Nuri Tekin'e çok teşekkür ediyorum. Bu vesile ile hepinize iyi seyirler diliyorum", dedi.

TÜRKİYE ŞAMPİYONUNA PLAKET...

Protokol konuşmalarının ardından plaket törenine geçildi. Geçtiğimiz sene yapılan Türkiye gençler güreş müsabakalarında şampiyon olan Alaplılı Güreş Anterönür Hüseyin Uğuz'un oğlu güreşçi Ahmet Furkan Uğuz'a Alaplı Kaymakamı Saim Eskioğlu tarafından plaket verildi.

Uğuz plaket töreni sonrası yaptığı konuşmada 'Türkiye Şampiyonlıuğuna Alaplı'nın ismini gururla taşıdığım için çok mutluyum. Şimdi Dünya Şampiyonluğu için hazırlanıyorum. Umarım dünya şampiyonluğunda da bölgemizi en iyi şekilde temsil edeceğizm. Buna inanıyorum", şeklinde konuştu.


Geleneksel 29 Yağlı Güreşleri'nde finalde, İsmail Balaban ile Salih Erinç karşı karşıya geldi. İsmail Balaban, kıyasıya mücadelenin sonunda rakibini yenerek güreşlerin başpehlivanı oldu. Yaşadığı mutluluğu dile getiren İsmail Balaban, "Buralara gelinceye zorlu müsabakalar yaptık. Bizlere burada destek verenlere çok teşekkür ediyorum. Alaplı halkı bizi burada yalnız bırakmadılar" diye konuştu.
Müsabakaların sonunda dereceye giren güreşçilere madalyaları Kaymakam Saim Eskioğlu ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

Editör: Pusula Gazetesi