-ÖZEL İÇERİK-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) ait Zonguldak Limanı'nın Filyos Limanı yapılıyor diye kapatılmaması gerektiğini savundu. Filyos Limanı'nın Zonguldak Limanı'nın alternatifi olmadığını belirten Milletvekili Demirtaş, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı'na önerge verdiğini ancak henüz yanıt alamadığını açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın Zonguldak Limanı hakkında bürokrasiden rapor istediği ve bu rapora karşılık limanın kapatılacağı konuşuluyor.

Zonguldak Limanı'nın kapatılmaması için elinden geleni yapacağını belirten Demirtaş "Bu limanın kapatılmasını Zonguldaklılar ister mi? Ekonomi Zonguldak'ta zaten kötü, bunun kapatılmasını kim ister? Limanın kapatılması Zonguldak'a bir ihanettir. Filyos Limanını alternatif gösteriyorlar. Filyos Limanı, Zonguldak Limanı'nın alternatifi değildir. Ekonomi daralmış, Zonguldak'ta zenginlik mi var limanı kapatmak istiyorlar. TTK'nın tek kar eden yeri liman neden kapatılıyor. Biz bakanlığa önerge verdik. Bunlara cevap gelmedi, kapatmayı planlıyorlar. Sahil Projesi yapacağız diye tarihi yok ettiler" dedi.