Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği için tutuklanan ve Beycuma Cezaevi'nde hapis yatan Engin Zaman bir skandal paylaşıma daha imza attı. CHP eski Merkez İlçe Başkanı Maden Mühendisi Fikret Zaman'ın oğlu Engin Zaman, Maden Mühendisleri Odası'ndan çekilen bir Uzun Mehmet Camisi fotoğrafını "Çok içki içmem ama bu manzara karşısında bir büyük ile ağzımı çalkalar, ikinci büyük ile çakır keyif olup beş rekat keyif yaparım" notuyla paylaştı.
Cami ve namazla dalga geçen Engin Zaman'ın paylaşımı tepki çekti.
Maden Mühendisleri Odası'nda içki içenlerin Uzun Mehmet Camisi Şerefine kadeh kaldırdıkları iddialarının yaygınlaştığı bir dönemde yapılan bu provakatif paylaşım eleştirileri haklı çıkardı.

MMO'DAN AÇIKLAMA GELDİ

TMMOB Maden Mühendisleri Odası Şube Başkanlığı tarafından Engin Zaman'ın Facebook sayfasında yaptığı paylaşım ve sonrasında yapılan haber ile ilgili açıklama yapıldı.

İşte o açıklama: "Zonguldak Yerel basının değerli unsurlarından biri olan Pusula Gazetesinde cami fotoğrafı ile çıkan bir paylaşımın yayınlandığını ve o paylaşımın bizimle anıldığını üzülerek okudum. O fotoğraf Maden Mühendisleri Odasının olduğu alandan herhangi bir yerden çekilmiş olabilir. Oda lokalinin kapalı olduğunu ve Oda'nın uzun süredir lokal hizmeti vermediğini üyelerimiz, Zonguldak halkı ve maden mühendislerinin dostları bilmektedir. Oda'da; iki oda personeli ile Yönetim Kurul'u üyeleri odanın rutin idari işlerini yapmak için bulunmaktadır. Ayrıca Oda'ya; gerekli belgeleri almak için gelen üyeler ve binada tamir/bakım işi yapan ustalar girebilmektedir. Fotoğrafı paylaşan şahıs maden mühendisi olmadığı gibi odamıza girip fotoğraf çekmesi de mümkün görülmemektedir.

Bu tip prokavatif paylaşım ve davranışların üyelerimiz ve Yönetim Kurulumuzca tasvip edilmesi mümkün değildir.

Bizim üyemiz olmayan ve bizimle herhangi bir bağı bulunmayan birin paylaşımı şahsi davranışı olup kendisini bağlar. Bu paylaşımın bizimle bağlantısının kurulmasını da böylesi bir dönemde doğrusu manidar buluyor ve anlamakta güçlük çekiyoruz.

Maden Mühendisleri Oda'sı Yönetim Kurul'u bir paylaşım ve açıklama yapacaksa altına imzasını atar ve sahiplenir. Bunun böyle bilinmesini isteriz."

engin-zamandan-provakatif-cami-ve-namaz-paylasimi
Engin Zaman'dan provakatif cami ve namaz paylaşımı