Çevre bilinciyle, estetik duyguları gelişmiş öğrencilerin yetişmesinin amaçladığı proje kapsamında faaliyet gösteren 140 öğrencinin eğitim gördüğü Fatih Anaokulu'nda öğrenciler öğrenim gördüğü okulun çevresini hayallerindeki gibi süsleme fırsatı buldu. Fatih Anaokulu yöneticilerinin girişimi sonucu hayata geçirilen eğitim çalışmalarında öğrenciler, velileri ve öğretmenleri ile birlikte çeşitli etkinliklere katılma fırsatı buldu. Okulun çevresi ve sosyal yaşam alanlarını kapsayan eğitim çalışmaları kapsamında minikler, kendi elleriyle kum havuzu, oyun alanları, sebze bahçesi, kuşlar için kuşevleri oluşturdu.

Miniklerin hayallerindeki gibi bir okulda öğrenim görmeleri amacıyla başlatılan çalışmalarda Fatih Anakolu'nun yöneticileri, öğretmenleri, velileri ve öğrencileri görev aldı. Okul çevresinin rengarenk şekilde boyandığı Fatih Anaokulu, atık ürünleri değerlendirerek süs malzemesi olarak kullanarak geri dönüşüme dikkat çektiler.

Minik yürekleriyle okullarını süsleme fırsatı bulan öğrenciler, çevreye karşı duyarlı ve bilinçli olacaklarına öğretmenlerine söz verdi.

Editör: Pusula Gazetesi