Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'nde faaliyet gösteren Çaycuma Organize Sanayi Bölgesi yönetiminin yatırım yapmak isteyen iş insanlarına engel çıkarması tepkilere neden oldu. İstanbul, Sultangazi'de erkek takım elbise üretimi yaparak tekstil sektöründe faaliyet gösteren, istihdam ettiği 400 kişi ile 2 bin 800 kişiye gelir sağlayan Kupsan Tekstil Sanayi ve Limited Şirketi firma sahibi Cemal Balcık, üyesi olduğu Zonguldak Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ZONSİAD) tarafından başlatılan ve gurbette yaşayan, farklı alanlarda bilgi, birikim ve tecrübe sahibi Zonguldaklıların memleketlerine dönerek yatırım yapmak suretiyle kentin ekonomik ve sınai gelişimine katkı sağlamasını amaçlayan eve dönüş projesinde yer almak istedi. Cemal Balcık, Dernek Başkanı Nejdet Tıskaoğlu'nun yönlendirmesi ile Çaycuma Organize Sanayi Bölgesi'nde yine aynı alan ve sektörde, hali hazırda İstanbul'da işletmesinde istihdam ettiği şekilde 400 kişilik bir ekiple faaliyetini idame ettirebileceği bir yer arayışı içine girdi. Ancak, iddiaya göre; Çaycuma Organize Sanayi Bölgesi yönetiminde yer alan bir tekstil firmasının rekabete neden olacağı düşüncesiyle Zonguldak'ın gelişimi hiçe sayılarak ve şahsi çıkarları gözeterek başka firmaların yatırımlarına engel olmak amacıyla yönetmeliğe düştükleri şerh ile bölgede kendilerinden başka bir tekstil firmasının kurulmasına engel oldular. Balcık, yatırımını gerçekleştiremeyerek büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. 400 kişinin istihdamı ile bu istihdama bağlı olarak gelir sahibi olacak 2 bin 800 kişinin ekmeğine mani olundu.

Yapılan araştırmada gerekçe olarak firmalar arası personel transferinin önüne geçmek adına önlem almak için aynı organize sanayi bölgesinde aynı sektörde yer alan birden fazla firmanın olmaması amacıyla yönetmeliğe böyle bir şerhin düşüldüğü yönünde bir mazeret sunuldu.

Konu ile ilgili ZONSİAD'dan yapılan açıklamada, "Şehrimizin gelişimi yerine sadece şahsi çıkarlarını düşünen, bu nedenle memleketimizin ekonomik anlamda ilerlemesine engel olan bu zihniyetteki insanlara soruyoruz o halde. "SEKTÖREL BAZLI ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİNDE FİRMALAR ARASI PERSONEL TRANSFERİ YOK MU?" - "SEKTÖREL BAZLI ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİNDE FİRMALAR PERSONEL TRANSFERİNİ ÖNLEMEK İÇİN ARALARINA TEL ÖRGÜ MÜ ÇEKİYOR?" Bu iki soru, yönetmeliğe düşülen ilgili şerhin nedenine ilişkin gösterilen gerekçenin ne kadar anlamsız olduğunu açık ve net bir şekilde göstermektedir. Haksız rekabetin (yönetmeliğe düşülen şerh ve şerhlerin) önüne geçilmesi için yönetmeliğin değişmesi için mücadele vermek, Kupsan Tekstil Sanayi ve Limited Şirketi gibi tek gayesi memleket sevdası olan yatırımcı hemşehrilerimizin yanında olarak bu şehre olan vefa borcumuzu ödememiz gerekmektedir. Zonguldak'ın gelişimi için bir ve birlik olmalıyız" denildi.