Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklama şöyle: "Dün gece saatlerinde Karabük İli Safranbolu ilçesi Sanayi Sitesinde ve Bartın İli Ulus ilçesine bağlı Isırganlı Köyünde çıkan ev-bina yangınlarının söndürülmesine emek veren ekiplerimizi tebrik ediyoruz...

Akşamın erken saatlerinde ahşap evlerden birinde çıkan yangın, yakınındaki diğer ahşap evlere de sıçraması sonucu yayılarak büyüdü. Yangına ilk müdahale Ulus Orman İşletme Müdürlüğüne ait arazözlerle yapıldı. Bartın, Ulus, Abdipaşa Belediye ekipleri ile ormana sıçrama riskine karşı destek amaçlı gelen Bartın Orman İşletme Müdürlüğü ve Kastamonu Daday ile Pınarbaşı Orman İşletme Müdürlüğünden gelen birer ekipte söndürme çalışmalarına katıldı. Kolluk kuvvetlerinin ve sağlık ekiplerinin de sevk edildiği yangında herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen asırlık 3 ahşap ev kullanılamaz hale geldi.

Ayrıca aynı akşamın geç saatlerinde Karabük'ün Safranbolu ilçesinde Sanayi Sitesi içerisindeki geri dönüşüm fabrikasına ait depoda bilinmeyen nedenlerle çıkıp kısa sürede büyüyen yangına Safranbolu Orman İşletme Müdürlüğü, Safranbolu ve Karabük Belediyelerine ait ekiplerce söndürülme çalışmasında bulunuldu. Orman İşletme Müdürlüğümüze ait 2 arazöz, 1 su tankeri, 10 Yangın İşçisi 3 teknik elemanla söndürme çalışmalarına katılım sağladı. Emniyet Güçleri ve Sağlık ekiplerinin de hazır bulunduğu yangında can kaybı olmadı. Ekipler gerekli müdahaleyi yaparak yangını kontrol altına aldılar.

Teşkilatımız olarak orman yangını haricinde ev, iskan ve kırsal yangınlarına da gerek ilk müdahale olarak gerek destek amaçlı muhtemel can ve mal kayıplarını önlemeye çalışmak öncelikli görevlerimizdendir."