Zonguldak’ın önemli bir eksikliğini giderecek olan özel ultrason merkezi dün açıldı. Açılışa; Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, TMMOB Mimarlar Odası İl Temsilcisi Turhan Demirtaş, Yeniceliler Derneği Başkanı Yaşar Karaman, işadamları Erdal Şeker, Aydın Papila, Avukat Gökçe Şeker, BEÜ eski Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, Prof. Dr. Aydın Mungan, Prof. Dr. Murat Kalaycı, Prof. Dr. Selim Aydemir, Dr. Ertuğrul Güner, Dr. Yücel Alagöz, Dr. Hülya Erol, Dr. Nuran Karakaya, Dr. Ceyda Özyurt, Dr. Aliye Yavuz, Net Laboratuar Sahibi Dr. Tülin Atalay, Dr. Özgür Demir ve çok sayıda davetli katıldı.

Temiz bir ortamda, sıra beklemeksizin rahat ve güvenilir bir şekilde ultrasonografi, renkli doppler ultrasonografi yaptırılabilecek özel ultrason merkezinde; gebelik, sakatlık taraması, cinsiyet belirleme, eş zamanlı 4 boyutlu gebelik ultrasonu yapılacak.

Zonguldak’ın deneyimli ve başarılı hekimlerinden Dr. Bilge Çakar Demir ve Dr. Sumru Tanju Şen’in yapacakları taramalarda, aynı zamanda meme kanseri, hipertansiyon hastalarına böbrek damarlarının değerlendirilmesi, varis ve diğer damar hastalıklarının incelemesi de mümkün olacak.

Kapuz Caddesi Orman İşletme Müdürlüğü’nün yanında açılan ultrason merkezi sayesinde vatandaşlar, Ankara ve İstanbul’a gitmek zorunda kalmayacak.

AYDAN: “ZONGULDAK’IN EN ÖNEMLİ EKSİĞİ GİDERİLDİ”

BEYTOM Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Aydan, hizmete açılan özel ultrason merkezi ile Zonguldak’ın çok önemli bir ihtiyacının giderildiğini belirterek, “Burası Zonguldak’ın 2 kıymetli doktorunun çalıştıracakları bir ultrason merkezi. Her ikisinin de ellerinde en iyi ultrason cihazları mevcut. ‘4 boyutlu’ dediğimiz ultrason cihazları da var. Bana göre bu Zonguldak’ın bir eksikliğiydi. Özelde ultrason merkezinin olmaması, hastanelerde çok yoğun kalabalığın olması, yoğun randevu sürelerinin olması ve oradaki hekim arkadaşların bu ultrason işlerine çok zaman ayıramaması açısından bir sıkıntı doğurmaktaydı. Burası da bu sıkıntıya karşı bir alternatif yer olarak açılmıştır. Biz hep özellikle hamilelerin 4 boyutlu ultrason için Ankara’ya, İstanbul’a gittiklerini, belirli haftalarda yapılması gereken taramalarının başka şehirlerde yapıldığını veya üniversiteye sevk edildiklerini ve üniversitede de yoğunluktan dolayı bir takım sıkıntıların yaşandığını duyuyorduk. Bu bir ihtiyaçtı ve ihtiyaca cevap verecek” dedi.

Özel ultrason merkezi doktorlarından Bilge Çakar Demir de, “Uzun süredir hayalimiz olan özel ve güzel muayenehanemizi açtığımız için çok mutluyuz. Zonguldak’ın da ihtiyacı olduğunu düşündüğümüz nezih, temiz bir ortamda, güvenilir ellerde doppler ihtiyacını karşılamaya çalışacağız” diye konuştu.

AKDEMİR: “İŞLETMECİLERİ TEBRİK EDİYORUM”

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ise, Zonguldak’ın böyle önemli kazanımlara ihtiyacı olduğuna değinerek, “Gerçekten çok güzel bir ortam... Zonguldak’ın bu tür makinelere ihtiyacı vardı. Özellikle 4 boyutlu ultrasonun olması mükemmel bir hadise. İnşallah Zonguldak için böyle kazanımlar devam edilecektir. Zonguldak benim nazarımda çok farklı bir il ve çok şey kazandırmak gerekiyor. Özellikle halkımızın istifade edebileceği her türlü ne gerekiyorsa halkımızın hizmetine sunulmalıdır. O anlamda ben bu güzel mekanın işletmecilerini yürekten tebrik ediyorum. Başarılar onlarla daim olsun” dedi.

Editör: Pusula Gazetesi