İlçeye bağlı Mekekler Köyü'nde yaşayan Sevim Kocamekik, yaklaşık 4 saat süren bir çalışma sonucu yaptığı helvayı pazara götürerek kilosu 25 TL'den satarak aile geçimine katkı sağlıyor. Helva üretiminin zahmetli bir iş olduğunu belirten Kocamekik, "76 yaşındayım, 20 yaşımdan beri helva yapıyorum. Helvayı ablam yapardı bende yapmasını ablamdan öğrendim. Bizden sonra bunu yapacak kimse kalmadı. Helva bizimle birlikte yok olup gidecek. Haftada 3 gün Devrek'e gelir yaptığım helvaları satarım. Haftalık ortalama 5 ile 10 kilo arasında helva satışı yapıyorum. Haftalık düzenli olarak alan müşterilerimde var. Gurbetten gelen dönüşte alıp gidende çok var" dedi.

Sevim Kocamekik, helvanın yapımını da şöyle anlattı: "25 kilogram şekeri kazana koyuyorum yaklaşık 40 derecede 2,5 saat kaynatıyorum. Kaynadıktan sonra soğuması için 40 dakika bekletiyorum. Diğer tarafta çöven suyunu çırpılarak beyazlatıyorum. Beyazlaşan çöven otu suyunu karışıma küçük ölçülerle ilave edildikten sonra sürekli karıştırarak renginin beyazlamasını sağlıyorum. Kıvama gelince fıstık ekleyerek karıştırıyorum. 1 gün oda sıcaklığında bekledikten sonra satışa hazır hale geliyor. Kilosunu 25 liradan veriyorum."