Kırmacı Mahallesindeki Tims Fabrika avlusunda gerçekleştirilen, Kulübün 2019-2020 Dönem Devir-Teslim töreninde ateşleri ölçülerek alana alınan davetlilere dezenfektan sıkıldı, maske verildi.

2019-2020 Dönem Başkanı Aykut Ateş, törenin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, Mart 2020'den itibaren farklı bir dönemden geçtiğini, dünyanın hiç de alışık olmadığı bir afet ile mücadele ettiğini, bir yandan da Corona Virüs salgınına alışılmaya çalışıldığını söyledi.

Gerçekleştirdikleri törenin de gerekli tedbirleri alarak geçirdiklerini anlatan Ateş davetlilere, "Bir döneme veda edip, yeni bir döneme adım atacağımız bu gecede bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum. Hepiniz iyi ki varsınız" dedi.

Rotary Kulübü'nün kuruluşundan bilgiler aktaran Ateş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"1983'de kurulan kulübümüzde bugüne kadar görev yapan 34 geçmiş dönem başkanı liderliğinde, bölgemizde ve uluslararası alanda 100'lerce proje ve faaliyetleri geride bırakmayı başardı. Uluslar arası Rotary 2430. Bölgede yer alan kulübümüz için şunu çok büyük bir keyifle tekrarlamak istiyorum ki; bir ilçe kulübü olmasına rağmen her dönem gerçekleştirdiği proje ve faaliyetlerle, bölgede yer alan birçok kulübün önüne geçmeyi başarmış, Rotary ritüellerini uygulamaya özen gösteren ve değişen dünyaya göre kendini yenilemeyi başaran bir kulüp olma özelliğiyle övünmeyi hak etmiştir."

Ateş, "Rotary Dünyayı Birleştirir" Sloganı ile başladığı 2019-2020 döneminde hayata geçirdikleri proje ve faaliyetleri sinevizyon gösterisi eşliğinde hatırlatırken, bu sürede birlikte görev yaptığı yönetim ve destek olan kulüp üyelerine de plaket takdim ederek, görev süresince kendisine destek olan eşi Ülkü Ateş'e de ayrıca içinde 16 gül bulunan çiçek buketi vererek teşekkür etti.

Bu sırada, döneminde birlikte görev yaptıkları Doruk Dokuzoğlu ile Mehmet Can Kutayer de, Ateş'e, kulübün sembolik tokmağı ve üzerinde Ateş ailesi ile Rotary Kulübü üyesi ailelerinin, film karesi içinde fotoğrafları yer alan tablo hediye ettiler.

Ateş'in konuşmasının ardından Rotary Kulübü bünyesindeki Interact Kulübü 2010-2020 Dönem Başkanı Ayşe Zeynep Efe de, dönemindeki faaliyetleri anlattı. Efe, konuşmasının ardından Interact Kulübü 2020-2021 Dönem Başkanı Doruk Kaçmaz'a görevi devretti.

FINDIK: ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM

Ateş'in, Kulüp Madalyonu ile rozetini taktığı 2020-2021 Dönem Başkanı Ahmet Fındık da, kulübün ilçede kuruluşundan bu yana gönüllüler olarak başarılı hizmetleri önemli yolunun, öncelikle kendi içinde dostlukları geliştirmekten geçtiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Harekete geçmeye adanmış bireylerden oluşan Rotary Kulübümüze bir yıl boyunca kaptanlık yapmak, ışık tutmak için elimden geleni yapmaya çalışacağım. Yolculuğumuz boyunca eksiklerimiz, göremediklerimiz olursa bu güzel ailenin her bir üyesinin faaliyetlerimiz adına yapacağı yapıcı eleştirilere ve farklı bakış açılarına açık olduğumu bilmenizi isterim. Doğruyu ve güzeli yaşatmak adına söyleyeceğiniz her söz bizlere güç katacaktır. Rotary Kulübü de bu felsefeyle yoluna devam edecektir.

ROTARY FIRSATLAR YARATIR

Kulübümüzün bu dönemki teması: 'Rotary Fırsatlar Yaratır.' Zaman, durum, koşul ve olanakları var etme gücünü sağlıktan eğitime, engelli kardeşlerimizin yaşamından sanata kadar tüm alanlarda yapmaya çalışacağımız projelerde gönüllülerimizin ve uzmanların gücünü görmeyi hedefliyoruz.

Her zaman olduğu gibi bu dönem de, belki de daha fazla olmak suretiyle başarılarımızı kadınlarımızın muazzam enerjisiyle yükseltmek istiyorum. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi: "Yer yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir." Dokunduğu her nesneyi güzelleştiren, her başarının önünde, arkasında, kalbinde olan kadınlarımız! Eserlerimizde sizin imzanızı taşıyacağımız bir dönem bizleri bekliyor."

Dönem Başkanı Fındık, Dönem Sekreteri Fulya Dinçer ile Dönem Saymanı Özlem Şen ve önceki dönem başkanı Aykut Ateş, Önceki Dönem Guvernör Yardımcısı Muhittin Dikmen ile birlikte görev yapacaklarını sözlerine ekledi.

Karadeniz Ereğli Rotary Kulübü 2020-2021 Dönem Başkanı Ahmet Fındık, daha sonra eşi Selma Fındık ile birlikte, "Rotary Fırsatlar yaratır" sloganlı dönem flamasını açtılar.

Devir-Teslim töreninin sona ermesinin ardından, kulüp üyeleri ile eşleri birlikte yemek yediler, sohbet ettiler.

Etkinliğe, Rotary Uluslar arası 2430. Bölge Guvernör Yardımcısı Murat Turan, Önceki Dönem Guvernör Yardımcısı Muhittin Dikmen, Interact Kulübü üyeleri katıldılar.