Vatan Partisi Zonguldak İl Başkanı Gürkan Yılmaz ve il yöneticileri, Genel Maden İşçileri Sendikası'nı (GMİS) ziyaret ederek Genel Başkan Hakan Yeşil ile görüştü.

Ziyarette GMİS Genel Mali Sekreteri Volkan Yıldız ile Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir hazır bulundu.

YILMAZ; KIDEM TAZMİNATI KONUSUNDA BİRLİKTE YOL YÜRÜMEYE HAZIRIZ"

Vatan Partisi İl Başkanı Gürkan Yılmaz, yaptığı açıklamada, "Ziyaret nedenimiz kıdem tazminatıyla ilgili yapılacak değişikler için Vatan Partisi'nin öneri ve görüşlerini bildirmektir. Yeni düzenlemeyle 25 yaş altı ve 50 yaş üstü belirli süreli iş sözleşmelerde çalışanların kıdem tazminatı, ihbar tazminatı gibi işçi alacakları yönünden zarara uğramasıdır. Bu nedenle hem sizleri Vatan Partisi'nin görüşleri hakkında bilgilendirmek istedik, hem de birlikte yol yürümeye hazır olduğumuzu, elimizden ne gelirse de yapmaya hazır olduğumuzu iletmek istedik" dedi.

Yılmaz, kıdem tazminatıyla ilgili Vatan Partisi'nin görüşlerini içeren bir dosyayı GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil'e sundu.

YEŞİL; KIDEM TAZMİNATI GÜNDEMİ GELECEK KAYGISI OLUŞTURDU

GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, ziyaretten memnuniyet duyduklarını belirterek şöyle konuştu: "Öncelikle kıdem tazminatı konusunda sizlerin de desteğini görmek bizi, işçi ve emekçi sınıfı olarak memnun etti. Bildiğiniz gibi Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi adı altında, ismini de değiştirerek kıdem tazminatına el uzatılmasına bizler, konfederasyonlar olarak karşı çıkıyoruz. Anlatıldığı gibi değil, biraz süslenmiş gibi gözüküyor. Burada işçi ve emekçi sınıfı olarak gelecek kaygısı oluşmaya başladı.

Çünkü kıdem tazminatı bir ömrün verildiği çalışmanın sonunda cüzi de olsa bir gelir kaynağı, bir yatırım olarak görülüyor. Bu nedenle kıdem tazminatında değişiklik yapılmasına bizler destek vermiyoruz ve sonuna kadar da karşısında olduğumuzu söylüyoruz.

GEREKİRSE MEYDANLARA İNECEĞİZ

TÜRK-İŞ olarak geçtiğimiz hafta internet üzerinden sosyal medyada başlattığımız tepkiyle ve geçtiğimiz Pazartesi günü 81 ilde basın açıklamaları yaparak düzenlemeye karşı çıktığımızı deklare ettik. Kıdem tazminatının tekrar gündeme getirilmesini, Meclis'e getirilmesini kesinlikle kabul etmiyoruz. Başlattığımız tepkiyi daha da büyüterek meydanlara ineceğimizi çekinmeden herkese söyleyebiliyoruz.

Çünkü kıdem tazminatı bir işçinin geleceği, çocuklarının geleceği, işçinin kefen parası desek yeri var.

KABUL EDİLEBİLİR BİR YANI YOK

Bugün kıdem tazminatıyla bir ev alma şansınız bile yok. Bunun 25 yaş altı, 50 yaş üstü diyerek kırpılması, emekli olduğunda 60 yaşından sonra yüzde 75'inin maaşa yansıtılması gibi, bunların kabul edilebilir bir yanı yok.

ÖRGÜTLÜ, ÖRGÜTSÜZ TÜM EMEKÇİLERE ANLATACAĞIZ

Başlattığımız kampanyalarla beraber bütün binalarımıza "Kıdem Tazminatıma Dokunma" yazılı pankartlarımız asıldı.

Önümüzdeki hafta el broşürleriyle bu işi örgütsüz olan işçi kesimine de anlatacağız.

"Kamudakilere dokunmayacağız, kazanılmış hakları saklı tutulacak, özel sektördeki arkadaşlara bu uygulama yapılacak" gibi söylemler de işçi sınıfını bölme adına, işçi sınıfını birbirine düşürme adına yapılan hareketlerdir.

Kesinlikle buna da müsaade etmeyeceğimizi, özelde çalışan, bakkalda çalışan, manavda çalışan, atölyede çalışan, sanayide çalışan arkadaşlarımıza da anlatarak onları aydınlatacağız.

Ve bu tepkinin Türkiye'de günden güne çoğalarak büyüyeceğini biliyoruz.

Bizler de, Türkiye Emekçi Sınıfı olarak bu tepkiye herkes tarafından destek verilmesini istiyoruz.

Sizlerden bu desteği görmek bizi memnun etti, teşekkür ediyoruz.

Birlikte yürümekten memnuniyet duyacağımızı tekraren söylüyorum.

Mücadelemiz ortak, işçi sınıfı için bir şeyler yapabiliyorsak ne mutlu bize".